posjet španjolskoj

Kraljevski prijam za Bernardića - U Madridu ga dočekao Luka Modrić

bernardić, portal (1)
Foto: Privatni album
1/4
14.03.2013.
u 18:00

– U Madridu su nas primili kao prijatelje i na tome smo im zahvalni. Osim o modelima financiranja kluba, bilo je zanimljivo doznati iz španjolskog iskustva i o tome što sve grad može učiniti u pomoći vrhunskom sportu, kazao je Bernardić

Delegacija Gradske skupštine Grada Zagreba, osim službenog dijela posjeta Kraljevini Španjolskoj gdje skupljaju iskustva njihovih gradova o iskorištavanju fondova Europske unije, susrela se s predstavnicima uprave nogometnog kluba Real Madrid i našim Lukom Modrićem. Stadionom Santiago Bernabeuom proveo ih je jedan od direktora i igračka legenda Emilio Butragueno istaknuvši kako su Madrid i Zagreb u sportskom smislu gradovi prijatelji budući da su brojne legende hrvatskog sporta dio svoje bogate karijere provele upravo u glavnom gradu Španjolske.

– U Madridu su nas primili kao prijatelje i na tome smo im zahvalni. Osim o modelima financiranja kluba, bilo je zanimljivo doznati iz španjolskog iskustva i o tome što sve grad može učiniti u pomoći vrhunskom sportu, a što se gradu u budućnosti isplati – istaknuo je Bernardić. Dodao je da su doznali da se uskoro planira rekonstrukcija stadiona, gdje će se grad Madrid odreći jednog dijela prometnice, a zauzvrat će dobiti poziciju za izgradnju parka, što je sjajan primjer urbanističke suradnje između grada i vrhunskog sportskog kluba.

Godišnji proračun Real Madrida iznosi oko 512 milijuna eura, a ima 90.000 članova koji plaćaju godišnju članarinu od 157 eura te imaju pravo uvida u poslovanje kluba kao i pravo sudjelovanja u izboru vodstva.

– Brojne legende hrvatskog i zagrebačkog sporta, od Davora Šukera, Roberta Prosinečkog, Dražena Petrovića pa do Luke Modrića, svoju su sjajnu karijeru gradili i u ovom gradu i kraljevskom klubu. Upravo zbog toga Zagreb i Madrid imaju neraskidive prijateljske veze – kazao je Bernardić. Osim posjeta klubu, delegacija Gradske skupštine susrela se s predsjednikom skupštine grada Madrida D. Angelom Garrido Garciom koji je opisao način na koji je njegov grad privukao novac iz EU fondova.

Komentara 17

MA
matador007
12:13 15.03.2013.

Ja ne vidim ništa kraljevsko u tome. Klub kao što je Real prima ovakve delegacije vjerojatno svaki dan.Po čemu je ova naša nešto posebno?

GM
Gusta magla
20:21 14.03.2013.

Pitao bi samo Modrica. Pa brate sto ga neizbaciste naglavacke?

Avatar Idler 3
Idler 3
23:28 14.03.2013.

Zakaj ste u ovaj politički pamflet "upakirali" sliku našeg Luke ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije