uoči sjednice

M. Bandić: Ako mi se nešto dogodi, nosit ćete me na duši

Milan Bandić (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
27.02.2012.
u 16:22

Nemamo nikakvih ingerencija nad ZET-om i Vodoopskrbom osim da gradonačelnik potpiše poskupljenja, ali to će malo teže ići – poručio je Bandić

Zagrebački gradonačelnik poručio je da će se sutra izjasniti o najavljenim poskupljenjima u metropoli. Na istoj konferenciji za novinare, uoči skupštinske sjednice, Milan Bandić dotaknuo se niza aktualnih tema i predstavio “svoje” fontane.

Ima rok 15 dana

– Vijeće potrošača je s pet prema četiri glasa bilo protiv poskupljenja, sutra će se izjasniti Skupština Zagrebačkog holdinga i prema, tome od sutra je 15 dana rok da se gradonačelnik očituje o tom prijedlogu. Nemamo nikakvih ingerencija nad ZET-om i Vodoopskrbom osim da gradonačelnik potpiše poskupljenja, ali to će malo teže ići – poručio je Bandić koji opravdanim smatra i gradnju fontana, i ulaganje u maksimirski stadion, i unajmljivanje dvorana u Centru Cvjetni...

Što je s prostorima u Centru Cvjetni i što predlažete kako bi se prostori konačno iskoristili za javne sadržaje za koje su i namijenjeni?

– Ja nisam inspektor, grad radi svoj posao, a sutra će se o svemu izjasniti Skupština. Možemo unajmiti prostore po tržišnoj cijeni (45 eura po kvadratu, op.a.) ili prebiti kroz 7,2 milijuna kuna duga. Zastupnici imaju izbor.

Je li 45 eura po četvornom metru dobra cijena?

– Vi biste malo socijale, malo tržišta.

Ili ćemo platiti tržišnu cijenu ili prebiti kroz 7,2 milijuna kuna duga. Bandić ne daje 4,5 milijuna eura Mamiću, ili 70 milijuna Škegri, to je pogrešna informacija. Ako mi se nešto dogodi, nosit ćete me na duši, to vam kažem ovdje javno.

Zašto gradite fontane kada za to novca nema, odnosno odakle nam taj novac?

– Moj imenjak Milan Ambruš izgradio je Zrinjevac, a situacija je bila 30 puta gora. Inače, za dušobrižnike sam rekao da treba sve fontane počupati, tako da Zagreb nema nijedne fontane.

Ovdje se ne radi samo o fontanama nego o pješačkoj komunikaciji između dvije korisne cjeline.

Nećemo se svesti samo na asfaltiranje Kozari boka i Kozari putova.

Zašto se u stadion u Maksimiru ulaže novih 35 milijuna kuna?

– Bivša vlast do 2000. uložila je 380 milijuna kuna, a mi smo došli do nekih 180 milijuna. Pravo je pitanje zašto se do danas nije ulagalo.

Komentara 24

OB
-obrisani-
16:50 27.02.2012.

M. Bandić: Ako mi se nešto dogodi, nosit ćete me na duši ============== evo, ja te već oplakujem da li ti je lakše bandiću?

DU
Deleted user
17:06 27.02.2012.

Nećemo, ništa ne brini !

DU
Deleted user
16:29 27.02.2012.

Nije on bez razloga pao na oko.Sad se vide pravi razlozi pada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije