transparenti bandiću

'Milane, Stepinac ili Tito, Crkva ili Partija, RH ili Jugoslavija?'

Transparenti za Bandića (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/15
02.09.2013.
u 09:53

Školu na Vrbanima III pohađat će 480 učenika u dvije smjene. Kapacitet je 650 učenika, a upisi traju cijele godine.

Učenici, njihovi roditelji te cijela svita gradskih dužnosnika stigla je jutros u Vrbane III gdje je otvorena nova osnovna škola Alojzija Stepinca.  Uz nju, otvoren je jutros i novi objekt Dječjeg vrtića Kustošija-Vrbani III

– Danas nitko nije sretniji od mene. Otvorili smo najmoderniji vrtić i školu. Prije dvije godine ovdje je bila samo ledina, a pogledajte sada. Najavio je da će se i ostale škole u gradu uskoro prilagođavati novim tehnikama i suvremenosti obrazovanja. 

Školu na Vrbanima III pohađat će 480 učenika u dvije smjene. Kapacitet je 650 učenika, a upisi traju cijele godine. 

Bandić je iskoristio priliku pa ponovno pozvao na oprez u prometu zbog prvog dana škole, a priliku su iskoristili i prosvjednici koji su s transparentima s pitanjima dočekali Bandića: "Milane, Stepinac ili Tito?, "Hrvatska ili Jugoslavija?",  "Crkva ili Partija?" 

Prosvjednici su stigli iz redova Mladeži HDZ-a. 

Kako su istaknuli u priopćenju, od Bandića traže da se izjasni na navedena pitanja i opredijeli. 

- Izaslanstvo Mladeži ovom je prilikom još jednom zatražilo od aktualnog gradonačelnika Bandića da se javno odrekne bilo kakvog oblika simpatija prema totalitarizmu, naročito prema komunizmu. Mladež HDZ-a smatra nedopustivim i krajnje neprimjerenim nošenje i javno isticanje lika i djela Josipa Broza Tita i svih drugih totalitarnih znakovlja. Predstavnici Mladeži dijeljenjem letaka sa biografijom blaženog kardinala Stepinca podsjetili su sve prisutne na silnu muku koju je kardinal nevin prošao od strane komunista i direktno Josipa Broza Tita, zločinca čiji lik na prsima nosi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Također Mladež je plakatima od gradonačelnika zatražila da se očituje i odluči: Stepinac ili Tito, Crkva ili partija, Hrvatska ili Jugoslavija, stoji u priopćenju. 

>>Bandić polaže kamen temeljac za vrtić i školu na Vrbanima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije