Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju što za ponuditi

Mislite da se adventska čarolija krije samo u centru Zagreba? Ovi kvartovi pripremili su bogate programe

Zagreb: Ovogodišnja tema bora u Oktogonu je kaleidoskop
Patrik Macek/PIXSELL
13.12.2023.
u 08:00

Naglasak je na kulturnim događanjima, a uz koncerte i predstave, u kvartovima se organiziraju i razne kreativne radionice, pa i božićni sajam

Iako se možda najpopularnije adventske lokacije nalaze u centru metropole, pojedini zagrebački kvartovi pripremili su bogat program za blagdansko vrijeme, pri čemu je posebna pozornost umjerena na kulturne manifestacije. Tako se, primjerice, u Dubravi održava dvadesetak besplatnih događanja u organizaciji Narodnog sveučilišta, a ona će se odvijati do 21. prosinca.

Večeras u 19 sati možete svratiti u Kulturni centar na predstavu "Vla Vla Vlajland cabaret" u produkciji Kazališta Moruzgva, a u petak u istom terminu na koncert Lidija Bajuk Quarteta. Subota je od jutra rezervirana za nastupe školskih zborova i Tamburaškog ansambla Dubrava, a uz njih će se predstaviti i školske zadruge te će biti održane kreativne radionice. Navečer pak možete obići manifestaciju Adventom do Božića, koja podrazumijeva niz koncerata, radionice izrade ukrasa i čestitki te podjelu slatkih darova za klince. 

Organizatori izdvajaju i koncert Zagrebačkih solista, koji je rezerviran za ponedjeljak u 19 sati, a Advent u Dubravi idućeg će četvrtka zatvoriti nastup Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva Bosiljak.

>>VEZANI ČLANCI: 

A veliko predbožićno slavlje sprema se u subotu u prostorima Mjesnog odbora Knežija. Od 11 do 17 sati traje program posvećen najmlađima, a na rasporedu su kazališne predstave, glazbeno zagrijavanje uz dječji zbor te čitanje priča s književnicom Silvijom Šesto. Roditelji će tijekom poslijepodneva s klincima moći sudjelovati u radionicama izrade božićnih čestitki i ukrasa, a druženje na Knežiji obogatit će i inkluzivni božićni sajam.

Posjetitelji će od 18 sati uživati u koncertima i nastupima plesnih grupa. Glazba u središtu predbožićnog ugođaja pak zaštitni je znak Adventa u Susedgradu, koji organizira Centar za kulturu i obrazovanje. U petak u 19.30 sati svratite na Gala koncert vječnih melodija, na kojemu će nastupiti sopranistica Ana Karuza Lovrić i tenor Božimir Lovrić uz pratnju Marija Čopora na glasoviru, a iduće srijede na rasporedu je besplatno događanje Yellow Submarine, koje počinje u 18.30.

>>VIDEO: Polarni san u tunelu Grič najbajkovitije je lokacija zagrebačkog adventa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije