Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TRAMVAJSKA INFRASTRUKTURA

Obnovit će ga nakon više od 70 godina: Okretište Mihaljevac bit će dvostruko veće, a evo kako će izgledati

Zagreb: Okretište tramvaja Mihaljevac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
29.02.2024.
u 15:00

Bitno je istaknuti da će na potezu između okretišta Mihaljevac i Ulice grofa Janka Draškovića, tijekom radova, umjesto tramvaja, tom trasom voziti autobusi

Nisu ga obnavljali još od izgradnje 1948. godine, no sada se započinje s rekonstrukcijom tramvajskog okretišta Mihaljevac, kažu iz Grada. Gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je da procijenjena vrijednost građenja iznosi oko 3 milijuna eura.

– Novi autobusni terminal će biti dvostruko veći od starog terminala, a po dovršetku radova omogućit će se prometovanje većeg broja tramvaja prema polaznoj stanici žičare. Početak radova očekuje se kroz mjesec dana, s očekivanim dovršetkom do kraja godine – kaže Tomašević. 

Foto: Grad Zagreb

Bitno je istaknuti da će na potezu između okretišta Mihaljevac i Ulice grofa Janka Draškovića, tijekom radova, umjesto tramvaja, tom trasom voziti autobusi. – U suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Grad Zagreb osigurao je bespovratno EU sufinanciranje od 85 posto za ovaj projekt s obzirom na to da je riječ o izgradnji nove tramvajske infrastrukture – otkrio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

VEZANI ČLANCI:

Planirana rekonstrukcija terminala obuhvaća sve prometne površine terminala, te uključuje izgradnju nove tramvajske pruge i stajališnih perona, nove kontaktne i kabelske mreže, novog sustava odvodnje, novog autobusnog terminala, parkirališta za taxi vozila i vozila osoba smanjene pokretljivosti, nove pješačke staze, nadstrešnicu za bicikle, okretište za vozila, kao i hortikulturno uređenje i proširenje zelenih površina. Na tramvajskom dijelu terminala gradit će se i dodatni polazni kolosijek te novi objekti za boravak djelatnika ZET-a te za prodaju karata i boravak korisnika.

VIDEO: Ljubav procvala u oporavilištu trajat će do kraja njihova života: Labuđi par pušten natrag u prirodu

 

Komentara 1

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
06:19 01.03.2024.

Tako to zvuči u teoriji. U praksi će vjerojatno zatvoriti okretište i prugu do Dolja pa će tako stajati godinama. Dok na vlast ne dođe netko sposobniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije