Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi program

Počele prijave za Startup Factory, osigurano 150 tisuća eura iz proračuna Grada Zagreba

Samobor: Mali Tehnopolis, centar za mlade poduzetnike i startup-ove
Marko Prpic/PIXSELL
03.08.2023.
u 11:56

Do 1. listopada ekipe se mogu javiti s idejama ili gotovim proizvodima kako bi im se pomoglo da se probiju na tržište

Vodeći hrvatski centar za razvoj poduzetništva i inovacija, ZICER, pokreće novu generaciju Startup Factoryja i od ove godine pridružuje mu i novi program Global Growth. Startup Factory namijenjen je tehnološki orijentiranim timovima i do godinu dana starim startupovima. Timovi mogu imati od dva do sedam članova, a 14 izabranih ekipa natjecat će se za nagradni fond od 30.000 eura. Pobjednici će na godinu dana dobiti na korištenje i prostor u ZICER-ovu inkubatoru na Velesajmu, kako bi se lakše probili na tržište.

O tome da je ZICER plodno tlo govori i podatak da je u posljednjih sedam godina kroz njegov program uspješno prošlo 100 timova, a najboljih 37 dobilo je 677.000 eura.

– Svi izabrani timovi na razvoju poslovanja radit će s vrhunskim mentorima, a znanja će stjecati intenzivnim rasporedom predavanja i radionica domaćih i međunarodno priznatih stručnjaka. U proračunu smo za to izdvojili 150 tisuća eura – istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević.


>>VEZANI ČLANCI: 


Novost je ove godine i program Global Growth koji će primiti šest startupova do pet godina koji namjeravaju izići na međunarodno tržište. Oni će na početku programa ravnomjerno podijeliti 120.000 eura, a dobit će i mentorsku, edukacijsku i promocijsku podršku. Na sve se programe može prijaviti do 1. listopada na mrežnim stranicama ZICER-a.

– Startup Factory je za nas bio točka preokreta. Prije programa naša ideja i prototip bili su slabo razrađeni. Nismo imali dovoljno znanja i iskustva da samu ideju bolje opišemo i predstavimo, a uz to nismo mogli dalje financirati projekt budući da smo bili studenti koji završavaju fakultet. Program je bio intenzivan i zanimljiv te nam je dao potrebna znanja pomoću kojih smo uspješno predstavili i objasnili svoj proizvod, analizirali ciljano tržište i konkurenciju i predstavili se na tržištu. Nagrada na Factoryju za nas je značila službeni početak poslovanja – rekao je Anto Širić, suosnivač startupa Sportreact koji je 2020. godine bio jedan od pobjednika Startup Factoryja. 


>>VIDEO: Hodočasnici iz Zagrebačke nadbiskupije na putu za svjetski dan mladih u Lisabonu 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije