Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojasnili su razloge

Popularna zagrebačka škola koju pamte generacije sada mijenja ime: Evo i kako će se sada zvati

Zagreb: Poštanska i telekomunikacijska škola
Marko Prpic/PIXSELL
02.02.2024.
u 08:54

Razlog promijene je činjenica da prijašnje ime nije davalo pravu sliku o obrazovnom programu

Poštanska i telekomunikacijska škola u Zagrebu mijenja ime, a zvat će se Tehnička škola za računalstvo i mrežne djelatnosti. Zahtjev je to koji je podnio Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, a u zagrebačkoj skupštini podržalo ga je svih 29 prisutnih zastupnika.

Naime, Poštanska i telekomunikacijska škola već desetak godina uz programe tehničar za telekomunikacije i tehničar za
poštanske i financijske usluge ima i smjer tehničar za računalstvo. Upravo taj smjer u zadnje vrijeme dominantan je po broju razreda, stoga dosadašnji naziv ne daje pravu sliku o obrazovnim programima koje navedena škola nudi, piše u obrazloženju odluke na službenim stranicama Grada Zagreba. 

Prijedlog novog naziva Tehničke škole za računalstvo i mrežne djelatnosti proizlazi iz činjenice što navedena škola provodi program tehničara za računalstvo, dok prema statutu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) poslovi elektroničkih komunikacijskih mreža (telekomunikacije) i poštanske usluge spadaju u mrežne djelatnosti. 

VEZANI ČLANCI:

Školski odbor Poštanske i telekomunikacijske škole po prijedlogu ravnatelja i nastavničkog vijeća donio je na sjednici održanoj 12. srpnja 2023. godine odluku kojom predlaže promjenu naziva škole, a ona je sada i izglasana u Skupštini.

VIDEO: Zeleni grad (Vinkovci) Ekonomska i trgovačka škola Vinkovci 3f

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
09:40 02.02.2024.

Dobre je...več sam se prepal....obzirom gdo je na vlasti vu ZG !!!

OL
olujasviholuja
15:20 02.02.2024.

Zašto nije Milan Bandić? Jedini gradonačelnik Zagreba sa 20 g staža😉

SU
SULUD
10:06 02.02.2024.

Ta je škola poput Selske uvijek davala prave barabe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije