Tjedan mobilnosti

Promijenimo navike, bicikl i hodanje umjesto automobila

'16.09.2013., Zagreb - Gradjani se po centru grada voze biciklima kako bi brze stigli na odrediste, ali i kako bi ustedjeli novac buduci da je gradski prijevoz preskup.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Marko Lukunić/PIXSELL
17.09.2013.
u 13:20

Cilj je poticanje javne svijesti o potrebi akcija protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa

\'Za čist zrak - na tebi je red\' tema je ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti koji se, kao i diljem cijele Europe, obilježava i u Zagrebu od 16. do 22. rujna. Akcija europskih razmjera ima za cilj promijeniti javnu svijest te upozoriti na zagađenje uzrokovano povećanjem motoriziranog prometa.

Posebna pažnja posvetit će se djeci vrtićke i školske dobi koja će saditi drveće i sudjelovati u drugim ekološkim akcijama, a posjetit će i Centar Silver gdje će vidjeti kako se slabovidne i slijepe osobe kreću gradom uz pomoć psa vodiča.

Zagrepčane će se u akciji poticati i na korištenje javnog prijevoza, bicikla te na pješačenje, sport, rekreaciju i promicanje životnih stilova koji su manje ovisni o automobilu.

>>Bandić se hvali nagradom, građani poručili: Lažeš, kume

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije