Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod škole u travnom

Prvaci u prometu za vježbanje će dobiti poligon od 1,5 milijuna kuna

škola
Patrik Macek/PIXSELL
03.10.2016.
u 15:00

Moderno vježbalište na kojem će djeca moći svladavati razne prometne situacije uskoro bi se trebalo početi graditi kod Osnovne škole Gustava Krkleca

Poligon za bicikliste i pješake dug 455 metara, uređenje okoliša, rješenje površinske odvodnje, postavljanje adekvatne prometne signalizacije, gradnja tribina te površine za potrebe natjecanja i ugradnja urbane opreme, a sve to vrijedno je gotovo milijun i pol kuna. Takvo moderno vježbalište na kojem će djeca moći svladavati razne prometne situacije uskoro bi se trebalo početi graditi kod Osnovne škole Gustava Krkleca. Za poligon i popratne sadržaje raspisan je natječaj javne nabave, a prođe li sve kako treba, školarci bi već sredinom sljedeće godine za natjecanja školskih prometnih jedinica trebali vježbati na potpuno novom vježbalištu. Osnovna škola Gustava Krkleca za poligon nije odabrana slučajno jer upravo ta škola u Travnom ima jednu od najuspješnijih ekipa prometnih jedinica. Tamošnji đaci višestruki su prvaci u tom natjecanju, ali ne rade oni samo uoči natjecanja.

– Organizirani smo odlično. Imamo predsjednicu prometnih jedinica, zamjenicu, blagajnika, pa čak i glasnogovornika. Upravo on pisao je gradonačelniku o našim aktivnostima i zbog te inicijative iscrtane su biciklističke staze oko Travnog – objasnili su učenici, čija je zasluga uređenje 15 kilometara biciklističke staze oko cijelog kvarta. Pomažu oni i mlađim kolegama da sigurno stignu u školu regulirajući promet, a urgiraju i kada treba iscrtati neki pješački prijelaz ili mu samo obnoviti boju.

Čiste semafore kako bi vozači i pješaci bolje vidjeli svjetlo, a njihovom zaslugom popravljeni su i uređaji na semaforima koji slijepim osobama signaliziraju kada je sigurno prijeći cestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije