Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JobFair

Sajam poslova otvorila Styria Hrvatska

sajam poslova
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
20.05.2014.
u 18:55

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva još danas studenti mogu potražiti potencijalno zaposlenje

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva danas je otvoren JobFair2014., tradicionalan dvodnevni sajam poslova, gdje se studenti svake godine susreću s potencijalnim poslodavcima i u opuštenoj atmosferi razmjenjuju kontakte, iskustva i očekivanja, kako s jedne, tako i s druge strane. Ove je godine, predstavljanjem studentima, sajam otvorila Styria Hrvatska, ujedno i medijski pokrovitelj projekta. - Smatramo kako je bitno ulagati u mlade, inovativne ljude i ostvarivati komunikaciju s njima, zato iz godine u godinu nastojimo što više uključiti studente u naše poslovanje kroz razne projekte i natjecanja. Naš trud prepoznat je od strane studenta, što govore i tri nagrade na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog Indeksa, uključujući i Grand Prix nagradu - objasnila je Gordana Habulin iz Odjela ljudskih potencijala Styrie Hrvatska.

Na sajmu se studentima, uz Styriju Hrvatska, predstavlja još četrnaest uspješnih hrvatskih tvrtki, od manjih start up firmi do velikih korporacija poput Ericsson-a. Poslodavce i dalje najviše zanimaju programeri sa znanjem programskih jezika poput C++, Java i PHP, no od same tehničke vještine i elegancije pisanja kodova, većini je bitnije da budući zaposlenici imaju viziju, motivaciju i stvarnu ljubav prema zanimanju koje su odabrali. - Trenutno tražimo studente za posao web developera sa znanjem programskog jezika Python, ali među kandidatima tražimo one koji se žele dalje razvijati, učiti nove stvari i pridonositi svojim kreativnim idejama.- objašnjava Habulin.
Osim za poziciju web developera, mnogi su studenti pokazali interes za ljetnom školom Styria: SCOOL tijekom koje se polaznici, kroz niz predavanja i rješavanja poslovnih slučajeva, upoznaju s unutarnjim funkcioniranjem velikih tvrtki poput Styrie Hrvatska. Zainteresirani studenti, koji danas nisu stigli saznati bitne informacije o ponuđenim praksama i zaposlenjima te ostaviti životopise kod potencijalnih poslodavaca, stignu to učiniti još sutra.  

>>Styria Hrvatska predstavila prilike studentima FER-a na JobFairu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije