Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI FILMSKI SAVEZ

Senzorne projekcije stižu na dvije nove lokacije u Zagrebu, na programu je i veliki Disneyev hit

THE WALT DISNEY STUDIOS
04.03.2024.
u 15:13

Projekcije se odvijaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije - filmovi se gledaju uz prigušena svjetla i slabiji zvuk, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, obitelji

Pod krilaticom “Kino dostupno svima”, senzorne projekcije u ovoj će se godini održavati na dvije nove lokacije, na Sceni Ribnjak i u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Prva ovogodišnja projekcija održat će se 9. ožujka na sceni Ribnjak, s blokom kratkih animiranih filmova "Koyaa" te kratkim dokumentarcem o nastanku Koyee i njegovih avantura. Koyu je osmislio slovenski autor Kolja Sakside, a njegov animirani lik ubrzo je postao miljenikom djece diljem svijeta, ističe se u najavi 

Uz "Koyu", tu će biti i "Plavi Medo", u kojem jedan dječak za peti rođendan dobiva plavog plišanog medu, no mama mu ne da otvori svoj dar jer se na plišancima nakupljaju prašina i bakterije. U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 15. ožujka prikazat će se film "Bambi", Disneyev hit koji je prije više od 80 godina osvojio svijet. 

VEZANI ČLANCI: 

S obzirom na to da su mjesta za projekcije ograničena treba ih rezervirati na mail senzorne@hfs.hr. Koncept senzornih projekcija pokrenule su 2016. Eva Brlek, profesorica edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, profesorica kroatistike i komparativne književnosti. 

Projekcije se odvijaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije - filmovi se gledaju uz prigušena svjetla i slabiji zvuk, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, obitelji.

GALERIJA Odlične vijesti za Novi Zagreb: Grad kupio sportsku dvoranu, brojni sadržaji na raspolaganju građanima

1/36

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije