Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crtani romani show

'Strip revija u Večernjem listu je veliki korak za strip'

16. Crtani romani show (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/16
26.10.2013.
u 23:03

Ove godine na festivalu se predstavila i Strip revija Večernjeg lista. To je jako dobra vijest za Hrvatsku scenu jer se deveta umjetnost vratila u novine, od kuda je sve i krenulo - rekao je Slaven Gorički.

Festival stripa Crtani romani šou već 16 godina centralno je mjesto devete umjetnosti u Hrvatskoj. Svake godine u tri dana trajanja festivala posjetitelji mogu upoznati neka od najvećih imena svjetske i Hrvatske scene, pogledati izložbe, povoljnije kupiti stripove.
U centralnom djelu festivala domaći izdavači publici predstavljaju nova izdanja, radi se presjek svega što se na strip sceni događalo, kuju se planovi i dogovaraju suradnje za sljedeću godinu.

- Na svakom festivalu predstavljamo po nekoliko novih izdanja domaće produkcije zbog kojih smo jako sretni jer znači da se na sceni nešto događa. Ove godine, između ostaloga, na festivalu se predstavila i Strip revija Večernjeg lista. To je jako dobra vijest za Hrvatsku scenu jer se deveta umjetnost vratila u novine, od kuda je sve i krenulo- rekao nam je Slaven Gorički, direktor festivala Crtani romani šou.

Na festivalu su Strip reviju, čiji drugi broj možete od sutra kupiti uz Večernji list, predstavili glavni urednik Mladen Novaković iz Stripforuma, direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić i legenda Hrvatskog stripa Julio Radilović Jules.

- Ovo je za strip velik korak. Uvijek mu je trebala publika, on je masovni fenomen i popularni medij. I to je ono što mi pokušavamo ovdje napraviti, da strip ponovno oživi među publikom - rekao je Mladen Novaković.

Strip je, čini se, ovim potezom i zaživio. Odlična prodaja prvog broja nastavila se i nakon nedjelje, kada su čitatelji svoj primjerak mogli nabaviti za 9 kuna i 90 lipa, što će moći i s drugim brojem.

- Već desetljećima postoji ljubav između Večernjeg lista, stripa i naše publike, što nam govore i odlične reakcije čitatelja. Zato nam je posebno drago što smo strip vratili u Večernji list, gdje mu je i mjesto - zaključio je Dražen Klarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije