Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. PO REDU

Tradicija se nastavlja: Popularna manifestacija Noć muzeja održava se i ove godine, evo kada

Noć muzeja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla
Igor Soban/PIXSELL
10.01.2024.
u 09:00

Podsjetimo, prošle je godine sudjelovalo 184 muzejskih i drugih institucija koje su pripremile 449 programa, 100 izložbi, 43 radionice, 31 glazbenim programom, 31 predavanjem, 16 igraonica, 16 projekcija

Ovogodišnja, devetnaesta po redu, Noć muzeja održat će se u petak 26. siječnja 2024. godine. Posjetitelji će tako ponovno moći potpuno besplatno razgledati brojne muzeje, ali i druge baštinske, znanstvene i obrazovne institucije. Organizatori, Hrvatsko muzejsko društvo, ove su godine izabrali temu "Muzeji i nova publika" kroz koju će progovarati o sve većoj potrebi privlačenja novijih generacija u muzeje.

U zadnjih osamnaest godina, ovu manifestaciju posjetilo je više od 3,5 milijuna posjetitelja, a posljednjih godina u samo jednoj noći muzeje je obišlo i preko 250.000 gostiju. Podsjetimo, lani je u Noći muzeja sudjelovalo 184 muzejskih i drugih institucija koje su pripremile 449 programa, 100 izložbi, 43 radionice, 31 glazbeni program, 31 predavanje, 16 igraonica, 16 projekcija.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatsko muzejsko društvo, inače, Noć muzeja u Hrvatskoj organizira od 2005. godine. Idejne začetnice ove manifestacije u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje su u prosincu 2005. pokrenule akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007., Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.

VIDEO: Završna izložba pšrojekta "Igračke- djetinjstvo zauvijek"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije