Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trilogija QATSI

Tuškanac u gostima donosi provokativni serijal o istinskim pitanjima ljudskog postojanja

Foto: Tuškanac u gostima
1/4
23.04.2024.
u 11:34

Ovaj bezvremenski serijal bavi se mnogim gorućim temama poput urbanizacije i čovjekove želje za kontrolom prirodnih sila, pitanja o homogenizaciji kultura i gubitku lokalnih identiteta uslijed globalizacije te prikaza industrijskih procesa, digitalne tehnologije i posljedica potrošačke kulture

Tuškanac u gostima ovaj će mjesec privesti kraju uz provokativni filmski pogled na suvremeno društvo, projekcijom tri filma o odnosu čovjeka naspram prirode, tehnologije i suvremenih trendova.  

Od petka do nedjelje u Multimedijalnom centru, u Ulici Josipa Runjanina 5, svi zainteresirani moći će uživati u “Trilogiji Qatsi” koju potpisuje američki redatelj Godfrey Reggio. Ovaj bezvremenski serijal bavi se mnogim gorućim temama poput urbanizacije i čovjekove želje za kontrolom prirodnih sila, pitanja o homogenizaciji kultura i gubitku lokalnih identiteta uslijed globalizacije te prikaza industrijskih procesa, digitalne tehnologije i posljedica potrošačke kulture. Prije projekcije prvog filma, renomirani redatelj Dan Oki održat će uvodnu riječ. 

VEZANI ČLANCI:

Trilogija će započeti filmom “Koyaanisqatsi” ili "Život izvan ravnoteže" i pričom o srazu dvaju različitih svjetova, to jest urbanog života i tehnologije s jedne strane te prirodnog okoliša s druge. “Powaqqatsi” ili "Život u tranziciji" nastavak je koji se bavi konfliktom u zemljama Trećeg svijeta kritizirajući dominaciju moćnih država nad nerazvijenima i onima u razvoju. Završni dio trilogije je film “Naqoyqatsi” ili "Život kao rat" koji demonstrira društvenu tranziciju od prirodnog okoliša do onog zasnovanog na tehnologiji. 

Kroz impresivne vizualne prikaze prirode i urbanih sredina, minimalnu uporabu dijaloga i hipnotizirajuću glazbu Philipa Glassa, trilogija Qatsi poziva gledatelje na razmišljanje o istinskim pitanjima ljudskog postojanja u 21. stoljeću.

Raspored svih projekcija dostupan na stranici Kina Tuškanac, a ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina domaćina sat vremena prije početka, ali i online putem platforme ulaznice.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije