Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova Zagrepčanke

U najvišu zgradu moći će se ponovno i straga

Trece izdanje utrke Zagrepcanka 512, utrka stepenicama na vrh Zagrepcanke
15.12.2014.
u 11:00

Radi se na tome da se osposobi ulaz s Tenžerine ulice, a uklanjaju se i opasne ploče koje već dugo otpadaju s jednog od simbola Zagreba

Iako kamene ploče kojima je obložena fasada jedne od najviših zgrada u Zagrebu, Zagrepčanke, otpadaju već duže vremena, na subotnjoj utrci građana po stubama tog objekta trkači su ipak mogli biti sigurniji. Naime, kako su nam rekli zaposlenici, već duže vrijeme radi se na obnovi i uklanjanju opasnih ploča, postavljena su i upozorenja da su u tijeku građevinski radovi, a osposobljava se i ulaz s Tenžerine ulice, koji je već godinama zatvoren.

Sigurnije za trkače

– Već neko vrijeme radi se na tome da se otvore svi ulazi u zgradu i nadamo se da će se to uskoro moći, jer je besmisleno da se u Zagrepčanku može samo s prednje strane, sa Savske ceste – kazao nam je jedan od radnika koji je u subotu radio za vrijeme utrke Zagrepčanka 512.

Besmisleno je da se u Zagrepčanku može samo s prednje strane, sa Savske ceste

radnik u Zagrepčanki

Iako se lani nisu mogli razgibavati u dvorištu sa stražnje strane zgrade, ove godine natjecateljima je prolaz privremeno bio otvoren. Utrka po stubama ponovno se pokazala jedinstvenom, što potvrđuje i 250 ovogodišnjih trkača. Kao i prošle godine, najbolji su bili Slovenci, i u muškoj i u ženskoj kategoriji, a da im je privlačna utrka po stepenicama Zagrepčanke, jednog od simbola grada koji dugo propada, dokazali su svojim sudjelovanjem, a najavili su i dolazak dogodine.

– Malo sam lošije trčao nego lani, jer sam se tek vratio iz Kolumbije gdje sam također trčao utrku stepenicama. Ovdje se već osjećam kao kod kuće i nagodinu sigurno ponovno dolazim – rekao je Matjaž Mikloša, dvostruki prvak utrke.

Uhvatio zalet

U ženskoj kategoriji najbolja je bila Slovenka Karmen Klančik, no ipak u kategoriji 75 + najbolji je bio Zagrepčanin Danijel Cesare.

–Tek od osmog kata uhvatio sam zalet i prestalo mi je biti naporno. Inače trčim, i do 25 kilometara, iako ne svaki dan, a to je tako posljednje tri godine. Na taj se način pripremam i za Zagrepčanku – kazao je pobjednik.

Na tradicionalnoj utrci najbolji bili gosti iz Slovenije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije