apel stanara

Ulica smrti: Vozači jure kao Mad Maxovi, nema prometnih znakova

miroševečka
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/4
27.12.2012.
u 10:45

Bilo je na desetke znakova upozorenja, no brzo su nestali, a novi znakovi još nisu postavljeni, kažu stanovnici Miroševečke ceste

Ova ulica je smrt! Strah me ovuda trčati, vozi se 200 na sat. Zato svaki put oblačim upozoravajući fluorescentni narančasti prsluk prije rekreacije, ogorčen je građanin koji svaki dan trči Miroševečkom cestom, dugom četiri kilometra, a u sklopu koje je pločnik toliko uzak da stanovnici moraju hodati po jednako tako uskoj cesti. Iako je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, vijugava cesta idealna je za "slalom" pa tako zaljubljenici u brzu vožnju često koriste priliku da aute ‘'nagare'’ koliko mogu.

–  Par domaćih divljaka turira po cesti svako malo. Njima nitko ne želi stati na kraj, a policije gotovo da i nema – kaže zaposlenica u lokalnom dućanu. Slično svjedoče svi s kojima smo razgovarali, no rijetko se tko želi predstaviti imenom i prezimenom jer, kako kažu, ne žele neugodnosti.

– Kvart je pun kojekakvih Mad Maxova, a na dijelu od Grada Mladih do vrtića u Granešini često i izlijeću i završe u jamama oko ceste – kaže Marko. Jedan je automobil završio i u dvorištu kuće uz cestu, koja se nalazi preko puta vrtića, a na kraju je te sporne dionice ceste.

– Vozač je vjerojatno prekasno uočio ležećeg policajca pa je zbog velike brzine uzletio i završio u našem dvorištu. Srećom, nije bilo nikoga, no da je netko bio u dvorištu, ne bi preživio – kaže stanovnik Damir Novak. Osim toga, na tom dijelu, svjedoče nezadovoljni građani, prije četiri godine pred novom školom Granešina na zebri su stradale učenice pa je grad odlučio rekonstruirati krajnje opasnu prometnicu. No ubrzo nakon toga nestali su svi znakovi i obilježavanja koji su tada postavljeni.

– Bilo ih je na desetke: što znakova ograničenja brzine na 50 km/h, znakova upozorenja da tuda prolaze školarci, znakova zabranjenog prestizanja, ‘S’ zavoja, pješačkih prijelaza na stanicama autobusa ZET-a, znakova ‘kontrola brzine’... Nema ni jednog znaka, a na tom dijelu postoje dva stajališta ZET-a – kažu. Predsjednik gradske četvrti Gornja Dubrava Petar Tanić tvrdi da je vijeće upravo zbog poboljšanja prometovanja na Miroševečkoj cesti financiralo gradnju četiri autobusna stajališta koja su u doba gradnje bila propisno izvedena, s propisnom signalizacijom.

– Na spornoj dionici Miroševečke ceste vijeće je postavilo i javnu rasvjetu te poboljšalo rasvjetu oko OŠ Granešina i uredilo parkirališta – kaže Tanić te dodaje da mu nije poznato da na toj dionici nedostaje signalizacije koja je postojala, no mora da ju je netko neovlašteno uklonio.

– Obavijestit ćemo gradski Ured za promet koji bi morao o zahtjevu izdati pozitivno ili negativno rješenje. Sva pozitivna rješenja potom prosljeđuju Zagrebačkom holdingu, podružnici Zagrebačke ceste – rekao je Tanić.

>>Želimo ležeće policajce, vozači jure kao ludi. Rijetki stanu pješacima

Komentara 2

OG
Oger
11:19 27.12.2012.

To je hrvatska kultura.

AA
aabbcc
11:30 27.12.2012.

Vozači jure kao .. ______________ a zasto da ulicu kite znakovima kad i budala vidi da je naseljeno mjesto : max 50 km/sat. plus pravilo desne strane u naseljenom mjestu vazi !! / ako prometnim znakovima nije drukcije regulisano /.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije