Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOTRA STUDENTSKIH UDRUGA

Upoznajte studentske udruge u dvorištu Studentskog centra

Zagreb: Objekti Studentskog centra u Savskoj
Sandra Simunovic/PIXSELL
19.05.2024.
u 13:00

Sudjelovanje u studentskim udrugama dobra je prilika za upoznavanje različitih ljudi, druženje i doprinos akademskom okružju. Koliko udruga broji Sveučilište u Zagrebu, čime se bave, zašto su važne te kako se priključiti, saznajte u ponedjeljak.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sutra organizira prvu Smotru studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu. Više od četrdeset studentskih udruga okupit će se po prvi put u dvorištu Studentskog centra od 10 do 20 sati gdje će zainteresiranim posjetiteljima, putem štandova, predstaviti svoje aktivnosti u koje se mogu uključiti. Odlična je to prilika za sve udruge i članove udruga da njihov rad bude prepoznat, ali i za ostale studente da se međusobno upoznaju i druže s kolegama iz srodnih područja. 

Smotra okuplja studentske udruge iz raznih područja kao što su prirodoslovno, biotehnološko, tehničko, biomedicinsko i društveno-humanističko koje je ujedno i najbrojnije.

-  Studentske udruge zajedno sa svojim projektima su od jako velikog značaja za akademsku zajednicu i znanost. Čini mi se da je u zadnje vrijeme nastalo više novih studentskih udruga te da su studenti jako angažirani. Nadam se da će ih iz godine u godinu biti sve više i da će ova Smotra motivirati studente da se uključe u udruge. – rekla je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivona Josipović. 


Program Smotre uključuje edukativna predavanja o radu udruga i radionice. Priređen je i zabavan program, pri čemu će posjetitelje i izlagače zabavljati  DJ Luka Kosty. 

-  Udruge će tijekom cijelog dana biti za svojim štandovima, ali planirana su i sedam predavanja i radionica u prostorijama Stabla znanja. Različita su predavanja, poput onoga udruge Equus Veterinarskog fakulteta o gmazovima pa do Financijskog kluba o raspolaganju novcem. Na Smotru su pozvana istaknuta imena akademske zajednice - rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić i ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu Mirko Bošnjak

Studentske udruge pridonose društvenom, znanstvenom i raznolikom karakteru akademske zajednice pa je tako cilj Smotre bio spojiti ih na jednom mjestu i potaknuti interes studenata da se uključe u njih ili pokrenu vlastitu. 

-  Studentsko je vrijeme vrlo kratko i prođe jako brzo. Biti u studentskoj udruzi je predivno iskustvo gdje se stječu znanja koja ne možemo dobiti na fakultetu i gdje se stječu raznorazna poznanstva koja su tu za cijeli život. Mislim da bi se svi kroz studiranje trebali učlaniti u udrugu jer ih je zaista puno i sigurno će svatko pronaći nešto što im je zanimljivo. – poručila je Josipović.

Sudjelovanje na smotri je besplatno. Prijave nisu potrebne, a dobrodošli su svi koji žele znati čime se bave marljivi studenti Sveučilišta u Zagrebu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije