Večernjakov poklon

Večernjakov poklon: Dan bicikala i spektakl 
na Jarunu za cijelu obitelj

biciklijada (1)
Maja Šantoši
11.06.2013.
u 14:22

Biciklijada počinje u 10 sati s južne strane stadiona u Maksimiru, a na Jarun se stiže oko 11 sati.

Točno 28 biciklista sa zastavama članica Europske unije predvodit će u nedjelju kolonu 31. Večernjakove biciklijade koja je ove godine konceptom prilagođena ulasku Hrvatske u EU.

Prijava i registracija sudionika bit će na dan utrke 16. lipnja od 8 sati, a biciklisti kreću s južnog parkirališta stadiona Maksimir u 10 sati. Biciklisti bi na Veliko jezero Jarun trebali stići poslije 11 sati, a sudionike i posjetitelje dočekat će bogati glazbeni program na dvije pozornice, kreativne radionice, natjecanja i nagradne igre, koji će trajati od 10 do 20 sati.

Nastupat će Ana Rucner, Singrlice, Ethnotine i Thompson.

Poseban program namijenjen mladima bit će Diversity 2013. festival boja i to prvi u regiji. Festival boja kocipiran je tako da se u energičnom valu svirke i plesa spontano počnu bacati boje u prahu, što je jedinstven vizualni izričaj. Cilj je festivala promicanje individualnosti i snage mladih u borbi protiv apatije društva i loših utjecaja.

Posebnost ove godine bit će i program Materina priča “Svi zaJedno hrvatsko naj” u sklopu kojeg će se prezentirati sva kulturna dobra, od Kraljice iz Gorjana, nijemog kola i ojkavice, do zvončara s područja Kastavštine.

Program će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva turizma i Grada Zagreba.

Organizirane su i razne prezentacije organizacija mladih kao, primjerice, Kaligrafija Ki institiut FFZG, Hulahop vježbaonica, Hip hop, locking, popping prezentacija, battle, Cirkus radionica, LARP(Live action role play) udruga Ognjeni mač, Origami, Wind gliding, Zmajevi, Capoeira, Savez izviđača Zagreb, Indijansko selo (tipi šatori), Ples sa svile, Bollywood i indijski ples, Wing tzun kung fu EBMAS, Traumatic arts akrobacije, Acrofunckers, yoga, gimnastički klubovi, freeclimbing stijena, Skate/bike/inline park i još mnogo toga.

>>Na biciklijadi u Novskoj 400 biciklista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije