Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro pripremljeni

Zagrebačka Zimska služba u novu sezonu čišćenja sa 9 novih vozila

zimska služba (1)
Foto: Borna FIlić/PIXSELL
1/8
31.10.2012.
u 13:23

Raspolažu sa 208 vozila raspoređenih u 12 baza, a osigurali su 13 tisuća tona soli i dodatnih 6 tisuća tona u pričuvi za najgore snježne mećave

Zagrebačka Zimska služba spremna je za novu sezonu čišćenja snijega i to s devet vozila više nego lani. 

– Raspolažemo sa 208 vozila raspoređenih u 12 baza. Osigurali smo 13 tisuća tona soli i dodatnih 6 tisuća tona u pričuvi za najgore snježne mećave. Novost je ove sezone to da građani putem internetske stranice Zagrebačkih cesta mogu upisati naziv ulice i otkriti koja je baza Zimske službe nadležna za njeno čišćenje, s kontakt-telefonom na koji se građani mogu obratiti – izjavio je direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić danas na smotri Zimske službe na Žitnjaku.

Za ovu je sezonu osigurano 45 milijuna kuna za troškove, iako se svake godine potroši 25 do 30 milijuna kuna. – Osigurali smo se za svaki slučaj, a dio novca koji se ne potroši uložit ćemo u održavanje gradskih prometnica – poručio je Gospočić te naglasio kako je planom za novu zimsku sezonu predviđeno posipavanje dodatnih 800 cesta u gradu.

U kratkom obilasku vozila i dispečerskog centra u centralnoj bazi na Žitnjaku sudjelovali su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić koji su pohvalili opremljenost službe za novu sezonu.

Komentara 2

MI
Milkica
16:22 31.10.2012.

Da ih kupe i 90, opet će ih iznenaditi snijeg.

DU
Deleted user
14:02 31.10.2012.

kao stedi se i nema love u gradu a nabavili 9 novih vozila uz postojeca relativno nova vozila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije