Više od 15 milijuna kuna

Beskućnik osvojio milijune na lotu, evo na što ih je potrošio!

László Andraschek
Foto: Youtube
17.02.2014.
u 11:09

Andraschek je uzeo listić nakon što je kupio kartu za vlak za Budimpeštu, u koju je išao na radionicu za liječene alkoholičare

Mađar László Andraschek osvojio je najveći dobitak na lutriji u zemlji – 630 milijuna mađarskih forinti (više od 15 i pol milijuna kuna). Vijest je još zanimljivija zbog činjenice da je Andraschek beskućnik koji se liječi od alkoholizma, a na dobitni listić potrošio je zadnje kovanice koje je imao. 

Andraschek je uzeo listić nakon što je kupio kartu za vlak za Budimpeštu, u koju je išao na radionicu za liječene alkoholičare. 

– Odabrao sam samo šest brojeva, a prodavačica me podsjetila da sam trebao odabrati i sedmi broj. Rekao sam joj neka taj broj bude 24, da ionako nije važno – ispričao je ovaj sretni dobitnik, piše Metro news

Kada je shvatio da je dobio zgoditak na lotu, Andraschek je znao da će mu se život promijeniti, a prvi potez bio mu je vraćanje dugova svojoj obitelji, a potom je svojoj djeci kupio automobil. 

– Kada me prodavač pitao koliko želim potrošiti, podigao sam tri prsta. S obzirom da sam stigao biciklom, pretpostavio je da sam mislio na 300.000 forinti, no zapravo sam mislio na tri milijuna – ispričao je 55-godišnji Andraschek sa sjeverozapada Mađarske. 

Rekao je da će sa suprugom pametno potrošiti novac. – Postao sam bogat, ali ne i druga osoba – rekao je i dodao da će veći iznos novca donirati organizaciji za ovisnike i žene koje su žrtve nasilja u obitelji. 

Za veliki dobitak koji je Andraschek osvojio krajem prošle godine doznalo se tek sada zahvaljujući njegovoj velikoj donaciji hostelu za beskućnike.

>> U mjesec dana čak 7 igrača u Hrvatskoj osvojilo 240 milijuna kuna! 

Komentara 24

DU
Deleted user
13:10 17.02.2014.

U naslovu piše beskućnik, odnosno, osoba na ulici. Kasnije, piše da ima obitelj i da im je svima pomogao. A dok je bio beskućnik, da li ih je imao i tad?

ZO
Zli_opanka
14:03 17.02.2014.

izgleda ko Rajko Dujmic

ZO
Zli_opanka
14:08 17.02.2014.

nevjerovatno kako slici na Rajka Dujmica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije