SP u tae-kvon-dou

Sandra Šarić i Martina Zubčić sanjaju zlata

'za gradsku.....26. 08. 2008. zracna luka zagreb/martina zubcic i sandra saric, osvajacice broncanih medalja u taekwondou na olimpijskim igrama u pekingu vracaju se u hrvatsku Photo: Zeljko Hladika/Ve
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
13.10.2009.
u 10:36

U Kopenhagenu će se od četvrtka do nedjelje održati Svjetsko prvenstvo u te-kvon-dou. U glavnom danskom gradu, na prvom SP-u s elektronskim oklopima, očekuje se 950 tekvondaša iz 135 zemalja, a među njima i 13 Hrvata.

Po tradiciji, Lijepa Naša će veće izglede imati u ženskom ždrijebu nego u muškom. Oslonac ženske reprezentacije bit će dvije brončane olimpijke, Sandra Šarić (67 kilograma) i Martina Zubčić (57 kilograma), prvakinja i doprvakinja Europe.

Šarić za sobom već ima tri svjetske medalje, jedno srebro i dvije bronce, i sa samo 25 godina prednjači iskustvom. Izbornica Lidija Katalinić-Špoljarić na raspolaganju ima još i Jelenu Ivančić (53 kilograma), Petru Matijašević (62 kilograma) i Ivanu Žagar (+73 kilograma).

Izbornik muških Branimir Blečić ima poprilično golobrad sastav, no golobrad je i branitelj naslova svjetskog prvaka, 19-godišnji Filip Grgić (63 kilograma). Poput njega prije dvije godine u Pekingu, ovaj put mogao bi iznenaditi Kninjanin Stipe Jarloni (58 kilograma), bivši kadetski i juniorski europski prvak.

S 25 godina najiskusniji je Matija Šantić, a tu su još Mirko Madžar (54 kilograma), Marko Gavranić (80 kilograma), Darko Harapin (87 kilograma) i Vedran Golec (+97 kilograma).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije