skupština

Bandić otkazao sjednicu, a ministri odobrili spalionicu

24.07.2014., Zagreb - Gradska skupstina, sjednica gradske skupstine.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
25.09.2014.
u 09:53

Dio zastupnika s gradonačelnikove liste je na putu pa ne bi mogao osigurati većinu glasova na sjednici Skupštine

Gradonačelnik Milan Bandić u posljednji je trenutak povukao svoje prijedloge koji su trebali biti na današnjoj sjednici Gradske skupštine, zbog čega je predsjednik Skupštine Darinko Kosor otkazao sjednicu. Iduća bi trebala biti 9. listopada.

Kosor poziva na red

Bandić je izazvao otkazivanje sjednice jer nije mogao osigurati većinu s obzirom na to da je dio njegovih zastupnika na putu: Sandra Perković, Vida Demarin i Ana Stavljenić Rukavina, a i njegova zamjenica Sandra Švaljek je u Bruxellesu.

– Gradonačelnik je povukao sve svoje predložene točke. To su učinili i Odbor za Statut, poslovnik i propise te Odbor za izbor i imenovanja, kao i sva Upravna vijeća koja su bila predlagači točaka dnevnog reda te sam utvrdio da je 95 posto dnevnog reda povučeno i odlučio odgoditi sjednicu – poručio je Kosor koji je za danas sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva. Iako je, navodno, isključivi uzrok za otkazivanje sjednice bio manjak zastupnika za većinu, gradonačelnik Bandić, do trenutka kada je povukao svoje prijedloge, nije imao ni suglasnost ministarstava zaštite okoliša i graditeljstva na izmjene Prostornog plana kojim se, osim gradnje spalionice u Resniku, planira i lokacija za odlaganje otpada nakon spaljivanja, a koji je bio na dnevnome redu.

Zahtjev u zadnji čas

Bez obzira na otkazivanje sjednice, Bandić je jučer, u samo jedno poslijepodne uspio dobiti suglasnosti Ministarstva okoliša i Ministarstva graditeljstva za Prostorni plan. Iako jučer u podne ni jedno ministarstvo nije znalo ništa o suglasnostima, samo četiri sata poslije oba su potvrdila da je Prostorni plan u skladu sa zakonima. Iz Ministarstva zaštite okoliša su istaknuli i da su zahtjev za njihovo mišljenje od Grada dobili e-mailom u utorak u 16.20 sati te napismeno jučer ujutro.

Komentara 14

Avatar Resničan
Resničan
10:36 25.09.2014.

Kakva lakrdija sa Planom gospdarenja otpada grada Zg.Kad je izglasavanje lošeg plana došlo u pitanje sve se odmah stopiralo.Bandić i ministri su ovime pokazali koliko na silu žele progurati gradnju spalionice,ipak treba uzeti debele provizije a zdravlje i financije građana ko friga.Borba ide dalje,alternativa spalionici postoji.Jeftinija,osigurava više radnih mjesta i ekološki pihvatljiva.NE SPALIONICI

NO
nonoinoq
13:29 25.09.2014.

Znači, Ministarstvo okoliša, Ministarstvo graditeljstva, gradska uprava, svi nas žele potrovati? Molim vas, smirite hormone Resničan! P.S. EU će dati sredstva za spalionicu jer se bez tih sredstava spalionica ne može izgraditi!

NO
nonoinoq
11:05 25.09.2014.

Bravo za Ministarstva okoliša i Ministarstva graditeljstva. Spalionice koriste Njemačka, Austrija, Francuska, Nizozemska i još puno država u Europi i Svijetu! Ova spalionica u Zagrebu će biti izgrađena po najnovijim tehnologijama, za spalionicu će se povući sredstva iz EU fondova, a EU ne daje lovu za nešto što zagađuje okoliš. Ovi prosvjednici bacaju svima nama prašinu u oči, dosadni su više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije