Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za investitorima

Bandić pozvao bogate Francuze da svoj novac ulažu u Zagreb

Bandić
Foto: Zagreb.hr
02.02.2016.
u 14:34

Bandić je u Pariz otišao na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 800 tisuća poduzeća u svijetu

Gradonačelnik Milan Bandić otišao je u Pariz gdje je jutros održao sastanak s francuskim poduzetnicima koje je pozvao da ulažu novac u neki od zagrebačkih projekata. U Pariz je otišao na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njezinih 800 tisuća poduzeća u svijetu, a na sastanak su stigli i predstavnici najvećih francuskih tvrtki kao što su EDF, Suez, Vinci, Itron.

– Nadamo se kako ćemo putem javno-privatnog partnerstva realizirati planirane projekte u obostranom  interesu. Realizacijom projekata putem ovog modela želimo osigurati know-how i inovativnost privatnog sektora kroz sinergiju gradnje, upravljanja i održavanja infrastrukture te u konačnici unaprijediti kvalitetu pruženih javnih usluga i življenja građana što je  i cilj ove gradske uprave – rekao je gradonačelnik Bandić.

Uz gradonačelnika, zagrebačke razvojne projekte predstavili su: predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo,  pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov te posebni viši savjetnik gradonačelnika za investicije Harun Omerbašić.

Nakon prezentacije projekata, gradonačelnik Bandić održat će pojedinačne sastanke s predstavnicima francuskih poduzeća, a u poslijepodnevnim satima susrest će se s hrvatskim iseljenicima u prostorijama hrvatskog veleposlanstva u Francuskoj.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Vucibatina
Vucibatina
19:11 02.02.2016.

Na razgovjetnom francuskom ?

Avatar links
links
18:15 02.02.2016.

jeli im ponudio da investiraju u gradnju novih 18 fontana??

Avatar ankabutorac
ankabutorac
17:38 02.02.2016.

Isusek dragi...sad francuzi misliju da su svi Hrvati sasavi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije