mobilni šalter mup-a

Do isprava bez dugog čekanja u redovima

06.02.2015.
u 09:18

Mobilni ured je za starije, bolesne, slabo pokretne i one u izoliranim mjestima, a mogu se javiti u Policijsku upravu ili u MUP

Za prijavu i odjavu prebivališta, registraciju vozila te vađenje nove osobne iskaznice, putovnice ili vozačke dozvole nije više potrebno čekati u dugim redovima pred šalterima. Naime, za starije, bolesne i slabije pokretne osobe te one koji žive u udaljenim i prometno izoliranim krajevima Ministarstvo unutarnjih poslova osmislilo je – mobilni šalterski ured. Riječ je o kovčegu koji je opremljen kao i svaki drugi šalter te ga u potpunosti zamjenjuje.

– Procedura je veoma jednostavna, dovoljna su tek dva policijska službenika koji na teren izlaze na poziv institucija ili pojedinaca – objasnila je Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a, te istaknula da su prve reakcije korisnika odlične.

Zasad postoji osam mobilnih ureda, raspoređenih po cijeloj Hrvatskoj, a onaj u Zagrebu jučer je predstavljen u Domu za starije i nemoćne osobe Trnje, gdje je tom prilikom zahtjev za izradu osobne iskaznice predalo dvoje slabije pokretnih korisnika doma.

Svi koji žele i imaju pravo koristiti usluge mobilnog šaltera mogu se javiti u Policijsku upravu ili u Ministarstvo unutarnjih poslova.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:32 06.02.2015.

Za POHVALU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije