dugovi

Holding platio 16 milijuna eura kamata za obveznice koje stižu na naplatu 2017.

ZG holding
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
09.07.2014.
u 10:06

Danas je rok za uplatu jednogodišnje naknade za korištenje obveznica

Zagrebački holding jučer je uplatio 16 milijuna eura kamata na obveznice, a rok za uplatu istječe danas. Kamata Holdingu na naplatu stiže jednom godišnje.

Obveznice vrijedne 300 milijuna eura izdane su 2007. godine na Londonskoj burzi uz kamatu od 5,5 posto. Predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić sretan je jer su ovog srpnja kamate plaćene bez turbulencija, dok su prije godinu dana, poslije preuzimanja tvrtke nakon lokalnih izbora, bili u panici kako će pokriti neplaćene obveze vrijedne milijardu kuna.

Obveznice na naplatu stižu 2017. godine, a Ljubičić već sada u neformalnim pregovorima s bankama priprema financijski teren kako bi Holding tada mogao ispuniti svoje obveze. Ili će Holding do tada izdati nove obveznice ili će uzeti kredit kojim će ih platiti, a sve ovisi o kamati.

Formalno će moći pregovarati tek nakon što se iz Holdinga izdvoje podružnice kao samostalne tvrtke, a što je prošli mjesec rejtinška agencija Moody's ocijenila pozitivnim potezima vodstva Holdinga.

Komentara 1

Avatar liquidsky
liquidsky
12:51 09.07.2014.

Ohoooooooo! Pa to je onaj namjenski kredit kojeg su digli Bandić i Kikaš, utrošili ga nenamjenski na koješta, haha... na stvari za koje je Bandić kasnije, pritisnut činjenicama, izjavio da je to bila loša poslovna procjena haha... to je znači onaj kredit zbog kojeg je holding osnovan i koji je pravi razlog svih poslovnih problema holdinga i grada haha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije