modernizacija prometa

Ove godine za ceste 100 milijuna, Radničkom ide i laka željeznica

Radnička  - radovi
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/6
09.01.2014.
u 14:40

Najveća gradilišta bit će proširenje križanja u Ulici SR Njemačke za potrebe šoping-centra Supernova i ceste na suprotnu stranu prema zemljištu Josipa Kordića te već započeto proširenje Radničke ceste od Koledovčine do nadvožnjaka

Zagrebačke prometnice u 2014. godini modernizirat će se s oko sto milijuna kuna. Najveća gradilišta bit će proširenje križanja u Ulici SR Njemačke za potrebe šoping-centra Supernova i ceste na suprotnu stranu prema zemljištu Josipa Kordića te već započeto proširenje Radničke ceste od Koledovčine do nadvožnjaka.

Gotovo do svibnja

Završetak radova u Radničkoj predviđa se za svibanj, a počeli su u srpnju prošle godine. Prema projektu cesta se proširuje na po dva traka u svakom smjeru sa zelenim pojasom između po kojem će u budućnosti prolaziti laka željeznica prema Velikoj Gorici i zračnoj luci.

Uredit će se ukupno 1600 metara prometnice sa svim komunalijama, a paralelno će se, kako je na otvaranju radova kazao gradonačelnik Milan Bandić, rješavati i imovinskopravni odnosi na dijelu prema Domovinskom mostu kako bi se radovi mogli i ondje nastaviti.


RADNIČKA - 70 milijuna kuna - U svibnju bi ulica trebala biti spojena u punom profilu od Heinzelove sve do nadvožnjaka na Žitnjaku.

– Istočna je strana ulice sa svom komunalnom infrastrukturom završena i treba položiti još jedino završni sloj. Počeli smo radove na zapadnoj strani koja je manje zahtjevna – kazali su radnici koji su gradilište napustili za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

BUZIN – 19 milijuna kunaOsim uređenja križanja u Ulici SR Njemačke kako bi se omogućio promet prema novom šoping-centru, gradit će se i cesta za poslovnu zonu nasuprot Supernove.

Manji zahvat od Radničke bit će proširenje križanja u Ulici SR Njemačke za novi šoping-centar Supernova. Raspisan je natječaj za izvođača radova, a budući da se centar planira otvoriti u svibnju, dotad bi i prometnica trebala biti završena. Križanje će se proširiti kako bi se iz smjera grada na sjeverni kolnik obilaznice moglo ulaziti iz dva traka, koliko će ih se sagraditi za skretanje prema Supernovi iz smjera Gorice.

U blizini tog križanja, na suprotnoj strani SR Njemačke od Supernove, Grad će investirati 13 milijuna kuna u prometnice za još jedan trgovačko-poslovni kompleks. Riječ je o prostoru između zagrebačke obilaznice i ranžirnog kolodvora. Ondje će vlasnik Hidrocommercea Josip Kordić s tvrtkama Immorent i Immokor graditi oko 100 tisuća kvadrata mješovitog sadržaja (trgovački, ugostiteljski, sportski). Projekt je to koji će se kao i Supernova graditi u fazama, a prema nekim informacijama u prvoj će se fazi onamo useliti Bauhaus.

Branimirova na čekanju

– Drago nam je da se Buzin održao kao privlačna poslovna zona. Dobro je da Grad surađuje s investitorima i lokalnom zajednicom jer je svako novo radno mjesto velik plus – kazao je Mario Kranjčina, predsjednik Mjesnog odbora Buzin.

BRANIMIROVA – 10 milijuna kunaBranimirovom se desetljećima nije moglo u jednom komadu, a dio imovinskopravnih problema razriješen je lani kada je ulica spojena, ali ne u punom profilu, već s po jednim prometnim trakom.

U gradskom je planu za 2014. i 10 milijuna kuna za proširenje Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove. Podsjetimo da je ulica prošle godine spojena, no ne u punom profilu, već s po jednim trakom u svakom smjeru. Prepreka spajanju u punom profilu neriješeni su imovinskopravni odnosi koji se prema razgovoru sa stanovnicima koji čekaju iseljenje nisu od tada pomaknuli s mrtve točke.
– Potpisali smo još prošle godine ugovor o zamjenskim stanovima, no otad nas nitko nije zvao – kazao je stanar Zavrtnice.

Komentara 1

SE
serghio
08:12 10.01.2014.

I naravno opet ništa o Branimirovoj do Sesveta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije