Studenti

Rezultati stipendije kasne zbog povećanja kvota, liste stižu uskoro

Studenti
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.01.2015.
u 09:00

Na stipendijski natječaj prijavila se 252 kandidata znanstveno-istraživačkih i 33 kandidata umjetničkih studija.

Studenti koji su se prijavili na natječaj za dobivanje stipendije Grada Zagreba još će morati pričekati rezultate. Iako su liste trebale biti objavljene početkom siječnja, kasne zbog povećanja kvota.

– Istina je da je rok za objavu rezultata prošao, ali kasni se zbog dobrog razloga, a to je povećanje broja studenata koji će biti stipendirani – objasnio je Dinko Vukelić iz Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje.

Na natječaj su se prijavila 252 kandidata znanstveno-istraživačkih i 33 kandidata umjetničkih studija. Prema originalnom natječaju, prvima je bilo namijenjeno 95, a drugima pet stipendija. No nakon što je povjerenstvo završilo s vrednovanjem kandidata, utvrđeno je da više kandidata na kraju liste ima isti broj bodova. Stoga je od zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek zatraženo povećanje broja ovogodišnjih stipendija, a prijedlog liste bit će objavljen odmah po dobivanju suglasnosti.

Studenti koji su zadovoljavali sve kriterije na natječaj su se mogli prijaviti od 23. listopada do 7. studenog prošle godine nakon čega je grad imao 60 dana za objavu rezultata. Svi koji stipendiju i dobiju primat će je idućih godinu dana, a nakon studija dužni su raditi u Zagrebu onoliko dugo koliko su stipendiju i primali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije