dobro u 2014.

U Ivanić-Gradu besplatni udžbenici za đake i 100 kuna jeftiniji vrtić

Udžbenici
Foto: ilustracija
19.12.2013.
u 12:00

Grad će osigurati i novac za projektnu dokumentaciju za gradnju dviju školskih sportskih dvorana, a umirovljenici za Božić dobivaju 100 kuna

Besplatni udžbenici osnovnoškolcima i niže cijene vrtića najveće su novosti za stanovnike Ivanić Grada u proračunu za 2014. godinu, o kojem će 23. prosinca odlučivati Gradsko vijeće. Planirani proračun iznosi 65,7 milijuna kuna, a kako kaže gradonačelnik Javor Bojan Leš, nekim mjerama pomoći će se obiteljima da lakše prebrode krizu.

– Predlažemo povećanje sufinanciranja udjela Grada u cijeni smještaja djece u vrtićima tako da će se cijena koju plaćaju roditelji smanjiti za 100 kuna – kazao je gradonačelnik. Dodao je da je u proračunu osiguran novac i za udžbenike za svu djecu koja će pohađati osnovnu školu na području grada 2014./2015. godine.

– Predlažemo i povećanje iznosa za prehranu u osnovnim školama, i to sa 250 tisuća kuna na pola milijuna kuna jer se povećao broj djece kojima Grad osigurava obrok u školi – rekao je gradonačelnik. Osim ovih pomoći, Grad će u idućoj godini osigurati i novac za projektnu dokumentaciju za gradnju dviju školskih sportskih dvorana. Riječ je o dvoranama OŠ Đure Deželića u Ivanić Gradu i OŠ Josipa Badalića u Graberju Ivanićkom.

Također, u postupku ishođenja potrebnih dozvola za izgradnju školske sportske dvorane je i Osnovna škola Posavski Bregi što je važan projekt za Grad Ivanić-Grad. Dobre vijesti iz Grada dolaze i za umirovljenike s prebivalištem na području grada koji imaju mirovine manje od 1500 kuna. Grad je u ovogodišnjem proračunu rebalansom osigurao novac i za isplatu božićnica za 2013. godinu. Umirovljenicima će tako Grad za blagdane dati 100 kuna božićnice koja će im biti uplaćena ovih dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije