svi su nezadovoljni

U raskopanoj Bakačevoj već se mjesec dana ne radi – ništa

'27.09.2013., Zagreb - Gradiliste u Bakacevoj vec je vec danima bez radnika. Osim sto ometa pjesake, raskopana ulica sluzi jedino kao divlje pakriraliste. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
10.10.2013.
u 13:39

Zbog radova nezadovoljni su vlasnici trgovina u ulici, ali i taksisti kojima je izmaknuto stajalište u susjednu Cesarčevu ulicu

Turisti koji su ove godine posjetili glavni grad Hrvatske sigurno su na svojim mapama i turističkim vodičima imali zacrtan i posjet zagrebačkoj katedrali, ali se nisu nadali da će do nje proći kroz iskopanu Bakačevu ulicu.

Nekoliko stotina metara

Naime, već mjesec dana na ovoj se kratkoj ulici, dužine tek nekoliko stotina metara, ne radi baš ništa. Radovi su počeli nakon otvaranja novog Trga Europe, a posljednjih mjesec dana na gradilištu nema ni strojeva ni radnika.

– Ovo je ruglo. Vi znate da svake godine Zagreb ima sve više turista i da svi oni prođu ovom ulicom prema Kaptolu. E, ovo ljeto sigurno nisu stekli neki lijep dojam kad u centru grada imamo ovakvo gradilište koje se ne miče s mrtve točke – kazao je vlasnik obližnje trgovine boja i lakova te dodao da se zanemarivanje ove ulice osjeti i u njegovoj blagajni.

Ni taksistima nije jasno što se točno događa. Stajalište na kojemu su dosad čekali putnike izmaknuto je u Cesarčevu ulicu, a problem im je i što se ne mogu, kao dosad, okrenuti kružno kroz Bakačevu i spustiti se do Cesarčeve ulice.

– Ljudi su sami maknuli zaštitne ograde da mogu tuda prolaziti jer su u protivnom morali kružiti okolo. Vidjeli su da se danima ništa ne događa. Ovo je sramota, a tako je cijelo ljeto – kazao je vozač Radio Taxija.

Iz Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada objasnili su da su radovi zapeli zbog postupka javne nabave.

– Jedna tvrtka dobila je posao rekonstrukcije ulice, a druga posao popločenja. Na natječaju se javilo više tvrtki za popločenje, a tvrtka koja posao nije dobila uputila je žalbu pa se čeka njeno rješenje – kazao je pročelnik Dinko Bilić.

Dodao je da je žalbeni postupak pri kraju pa vjeruje kako će se i radovi na Bakačevoj uskoro nastaviti.

Uskoro sanacija Vlaške

Najavio je i nove radove. Naime, popločenje Bakačeve ulice do spajanja na već uređeni dio Cesarčeve bit će završeno najkasnije do kraja ove godine, dok na proljeće 2014. ide sanacija pločama i Stare Vlaške do Palmotićeve te Kurelčeve ulice. Ovakvo rješenje kojim će Cesarčeva i Bakačeva biti rezervirane za polupješačku zonu u koju će moći samo taksi-vozila izradio je arhitekt Branko Silađin.

>>Privremena regulacija prometa na obilaznici do kraja listopada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije