115 milijuna kuna

Zaprešić dobiva južnu obilaznicu, petlju i podvožnjak

projekcija ceste oko WG-a
Foto: Grad Zaprešić
1/2
22.02.2014.
u 18:09

Gradnja spoja na autocestu i južne obilaznice trebala bi privući ulagače

Stanovnici Zaprešića 2014. zasigurno će zapamtiti jer će nakon 20 godina obećavanja početi gradnja južne obilaznice. Iako će četverotračna prometnica, kojom će vozači na putu prema Sloveniji izbjeći sporu gradsku vožnju, biti dovršena u roku od dvije godine, gradnja prve faze trebala bi započeti već za nekoliko mjeseci.

Izbjegavanje rampe

– Za početak će se u Ulici maršala Tita graditi podvožnjak ispod željezničke pruge prema Zagorju kako bi se izbjeglo sadašnje dugo čekanje na rampi te još 800 metara široke ceste s četiri kolnika od tvornice Karbon do Jurmanove ulice – kazao je gradonačelnik Željko Turk.

Dodao je kako će projekt vrijedan 71 milijun kuna financirati Hrvatske ceste, a da će se njime rasteretiti gradske ulice te otvoriti nove razvojne mogućnosti Zaprešića i cijelog kraja prema Sloveniji. Od građana su otkupljene parcele, a u tijeku je i natječaj za izvođača radova. Osim obilaznice, ove godine na ulazu u Zaprešić uredit će se i kružni tok.

– Raskrižje je crna točka gradskog prometa jer se vozači polukružno okreću i ugrožavaju sigurnost – naveo je Turk razloge za ulaganje pet milijuna kuna. Gradnjom rotora, objasnio je, stvorit će se i preduvjet za gradnju putničkog terminala uz željeznički kolodvor Zaprešić. Velika je novost i najavljena gradnja novog čvora na autocesti Zagreb – Macelj za Westgate. Osim čvora, sagradit će se i spojna cesta do prometnice za zapadni dio grada kojom će se znatno brže moći u grad.

Foto: Grad Zaprešić

Brže do autoceste

Taj zahvat koštat će 40 milijuna kuna, financirat će ga trgovački centar, a kao preduvjet, Gradsko vijeće za nekoliko će dana usvojiti izmjene i dopune Prostornog plana kako bi u njega uvrstili i novi prometni čvor.

Turk je istaknuo da nakon toga očekuje i druge gospodarstvenike u toj poslovnoj zoni. Koliko su ulaganja značajna za Zaprešić dovoljno je navesti da vrijednost triju investicija iznosi 115 milijuna kuna, dok je gradski proračun nešto niži, 142 milijuna kuna.

>>Svečano otvoren još u svibnju, a i dalje zaključanih vrata!

Komentara 3

RE
rennes
18:50 22.02.2014.

U jednom dijelu, Tito ima pozitivnu ulogu kao vođa antifašističkog pokreta u RH! Da je bio i kontroverzna ličnost, pod čijim su se vodstvom dogodili i strašni zločini, sigurno je i to istina! Ali o čemu govoriš, više gradova uova u RH danas ima ulice koje nose ime Mile Budaka, notornog ratnog zločinca, jednog od vođa ustaškog pokreta, potpisnika rasnih zakona, koji su obogućili strašne zločine i genocid nad Srbima, Židovima, Romima! Njegova je i poznata izreka o tome da se jedna trećina Srba treba pokrstitit, trećina pobiti, trećina istjerati preko Drine! Zahvaljujući vođama tzv. NDH pobijeni su i mnogi Hrvati! Dakle, potrebno je sagledati sve strane priče! ALI DA SE VRATIMO NA TEMU ČLANKA: svaka čast da se počinju graditi ove prometnice, koje su Zaprešiću svakako trebale! A i bude puno lakši pristup West Gateu s autoceste, što je odlično!

PR
prepri43
18:32 22.02.2014.

"u Ulici maršala Tita ",- zar vas nije sram da imate ulicu tog ubojice hrvatskog naroda?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije