Oživljena bajka

Djed Mraz ispunio dječju želju pa mali Kaštelirci ove godine kližu

kuca
Foto: nnn
1/5
04.12.2012.
u 19:01

Cjelodnevno učenje klizanja, radionice, igraonice i pisanje pisma, igrokazi i čitanje bajki, pa čak i božićne frizure i uređivanje noktića dio su programa koji čekaju najmlađe, a odoljeti mu, doznajemo, ne mogu ni stariji.

“Dragi Djede, nikada nisam klizala i nisam uživo vidjela klizalište pa bih željela da i u našem mjestu naprave klizalište da bar jednom probam. Ne moraš žuriti, imaš vremena do iduće godine kada ćeš nam ponovno doći.“ Ovako je u svom pismu Djedu Mrazu prošle godine napisala osmogodišnja djevojčica iz Kaštelira, jednog mjesta u Hrvatskoj u kojoj najpoznatiji djed na svijetu ima svoju kuću, a koju su uredili kaštelirski volonteri uz pomoć općinara, roditelja, djedova i baka i tamošnje turističke zajednice.

A da snovi i dječje želje mogu postati stvarnost, pokazalo se već ove godine. Kuća Djeda Mraza, uređena, opremljena, malčice veća nego lani te ispunjena mirisima svježe pečenih kolača i jabuka otvorila je svoja vrata nestrpljivima prošli tjedan, a jučer je stigao i dar – klizalište! Poslao ga je Djed Mraz koji je ispunio želju iz pisma djevojčice koje je primio, kaže, preko patuljaka, sa svim pečatima i ukrasima koji su bili nacrtani. Kaštelir je tako postao jedino mjesto u Istri na kojem će se moći klizati, a led su prva isprobala djeca.

Kada se smrači, mjesta će biti i  za odrasle iako oni nisu, kažu vilenjaci koje predvodi Ester Diklić, pisali Djedu na vrijeme, a upitno je i jesu li bili dobri tijekom godine. No, priliku im uvijek valja pružiti, a mogu se "iskupiti" pečenjem keksa i čitanjem bajki najmlađim posjetiteljima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije