službeno objašnjenje

Otkrivena McDonald'sova tajna "trajnih" hamburgera

mcdonalds
AFP
03.10.2012.
u 13:07

Priznali su da njihova hrana ipak u određenim uvjetima trune, a netruljenje objašnjavaju isušivanjem proizvoda pri pečenju

Mnogi su pokušali objasniti zašto se hamburgeri iz popularnog lanca brze hrane ne kvare, a na inzistiranje jednog Kanađanina uprava McDonald'sa objelodanila je  službeni odgovor.

– Mikrobi koji uzrokuju truljenje slični su nama, odnosno i oni trebaju vodu, nutrijente, toplinu i vrijeme za rast i razvoj. Ako ne postoji jedan ili više spomenutih elemenata, tada mikrobi ne mogu rasti i uzrokovati truljenje.

Hamburgeri, smatraju, gube vodu u procesu pečenja, baš kao i peciva pa objašnjavaju da cijeli hamburger ostaje bez vode, što onemogućuje započinjanje procesa truljenja.

– Kada ih, primjerice, ostavite otvorene u prostoriji, oni i dalje gube vodu. Stoga, u nedostatku vlage, hamburger se jednostavno isuši i ne istrune – piše u priopćenju na službenim stranicama McDonald'sa, a prenosi Business Insider.

Da se hamburger može pokvariti jedino u zatvorenoj plastičnoj foliji, mnogi pak znanstvenici osporavaju i tvrde da su njihove namirnice vjerojatno prepune aditiva i kojekakvih drugih supstancija što produljuje rok trajanja, a zasigurno nisu dobre za zdravlje.

 

Komentara 2

HR
Hrnkas
18:22 03.10.2012.

Znanstvenici koji u tvrdnjama koriste rijeci kao "vjerojatno"

HR
Hrnkas
18:22 03.10.2012.

Znanstvenici koji u tvrdnjama koriste rijeci kao "vjerojatno" i "zasigurno" nisu naucnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?