Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika dama

Tereza Kesovija predstavila autobiografiju 'To sam ja'

Tereza Kesovija
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/15
10.06.2014.
u 22:48

Unatoč prehladi, otpjevala je pjesmu Đele Jusića skladanu na stihove Arsena Dedića "To sam ja“, i pozdravljala svoje brojne drage goste

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić citirao joj je Marina Držića, Arsen Dedić napisao joj je pjesmu "Što mi sve radi Tere“, a na predstavljanje autobiografije Tereze Kesovije u zagrebačku Preporodnu dvoranu doputovala je i cijela obitelj iz Zrenjanina. Kratki govor održala je i francuska veleposlanica Michele Boccoz nazvavši Terezu Kesoviju prvom damom hrvatske glazbe, ali i velikom damom francuske šansone. Tereza Kesovija, unatoč prehladi, otpjevala je pjesmu Đele Jusića skladanu na stihove Arsena Dedića "To sam ja“, i pozdravljala svoje brojne drage goste, među njima i prijateljicu i producenticu iz Francuske Ljerku Milčić, ali i članove nekad popularnog Kvarteta 4M Miru Ungara (svog prvog supruga), Ivicu Krajača i Željka Ružića Mukija, pjesnika Jakšu Fiamenga, slikara Dimitrija Popovića, skladatelja Alfija Kabilja...

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Izvatke iz autobiografije koju je Terezi objavio Večernji list čitali su Perica Martinović i Joško Ševo, a urednik knjige Žarko Ivković hvalio je literarne domete hrvatske pjevačke zvijezde. Istaknuo je i da je Tereza napisala 660 novinskih kartica ili milijun i 200.000 znakova, te da je spomenula 750 imena. Veliki dio tih imena od kojih većina ulazi u povijest hrvatske zabavne glazbe došao je na predstavljanje opsežne autobiografije, među njima i pijanist Branko Bulić Bula koji je jedan od najspominjanijih likova u knjizi, nekadašnja ministrica turizma Pave Župan Rusković, ali i Josip Radeljak Dikan kojeg je Tereza još jednom zahvalila što joj je svojedobno spasio život nakon automobilske nesreće. Svojoj je majci podršku toplim govorom dao i sin Alan koji je njenu knjigu pročitao u jednoj noći.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Predgovor knjizi napisao je novinar Pero Zlatar, a pogovor Arsen Dedić, s kojim je Tereza studirala flautu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kada su naizmjenično nosili jedan te isti pulover. Njihove glazbene početke obilježili su i prasci. Neimućni roditelji i Tereze i Arsena morali su prodati prasce kako bi svojim studentima kupili flaute. Ali, isplatilo se.

>> 'Proganjala me priča o majčinoj smrti. Tada sam počela pisati knjigu'

Komentara 10

AR
ana.rimbaud
14:42 11.06.2014.

Knjigu upravo čitam. Voljeli Terezu ili ne, što god joj zamjerali ili ne, njeni memoari su vrijedni svačije pažnje.

MD
marija.dimitrovska.9
10:30 11.06.2014.

Tere je posebna,jedinstvena,bezvremenska,ona u potpunosti zasluzava ovako velika cast,jedva cekam da imam autobiografiju u mojim rukama,hvala vasem vjesniku!!!,Marija ,Skoplje

TH
TheBest
08:39 11.06.2014.

Hahaha ljubomora vlada među ovim komentarima, zanimljivo! Tereza, ostani kakva jesi i ne obaziri se na zlobne komentare:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije