iz Japana

Ljupka Gojić Mikić izbacila novu kolekciju Jolie Petite

Ljupka gojić mikić (1)
Foto: Jelena Balić
1/5
22.09.2013.
u 11:00

Dizajnerici i bivšoj manekenki u snimanju nove kampanje pridružila se starija kćer Jana, a ispričala nam je i planira li se vratiti u Hrvatsku, je li naučila govoriti japanski i kako se s modom snalazi njen suprug nogometaš Mihael Mikić

Iako zbog poslovnih obveza supruga nogometaša Mihaela Mikića dizajnerica Ljupka Gojić Mikić živi u Japanu, njezin obiteljski brand Jolie Petite ne miruje. Završena je kolekcija jesen/zima, a sve o novim detaljima rekla nam je autorica:

– Cilj nam je svake sezone biti malo drukčiji. Tako je u jednoj fokus na čipki, u drugoj na pastelnim bojama, a ove sezone na tamnim bojama s kariranim detaljima... Ali jedinstvene “curice” i zaigranost glavni su elementi.

Modnim znalcima neće promaknuti pankerski detalji kolekcije, a o tome je li kao mlađa bila zagrebačka pankerica, Ljupka kaže:

– Modno ne. Ali punk se krije i u tvrdoglavim mladenačkim stavovima, a po tom pitanju sam sigurno bila pankerica. Bez obzira na to što god mi agenti tijekom moje manekenske karijere rekli, ja bih iz bilo kojeg dijela svijeta uspjela na nekoliko dana pobjeći u Zagreb. I svaki put kada mi je netko rekao – to ne možeš, ja bih odlučila da baš mogu.

Ljupkina starija kći, četverogodišnja Jana stala je s mamom pred fotoobjektiv i snimila kampanju za novu kolekciju. – Jana je već dulje u fazi kad po stanu nosi moje cipele. Prava je frajerica. Cijelo snimanje bila je igra, trčale smo i skakale po šumi – kaže Ljupka.

Manekensku karijeru Ljupka je počela kao 13-godišnjakinja, a ako se za nju odluči i Jana, mama već zna pod kojim uvjetima će to biti moguće.

– Bila su to druga vremena kad moda nije bila naporan cirkus kao danas. Sada je ludnica i od cura se očekuje da u tri dana odrade pet poslova na različitim dijelovima svijeta. Moja je mama uvijek putovala sa mnom. Janu bih pustila u modu samo pod istim uvjetima koje sam ja imala. I ja bih stalno putovala s njom inače ništa od svega – kaže Ljupka. Dvogodišnja kći Mila još ne pokazuje interes za modu, a djevojke obitelji Mikić ljeto su provele na Pagu.

– Uvijek isti recept – plaža i kupanje. Ne idemo na egzotične destinacije jer je curama dosta aviona pa smo uvijek u Novalji – kaže mama. A na pitanje kako tata Mihael podnosi modne mušice svojih žena, odgovara:

– Skupilo se desetljeće iskustva kada je riječ o njemu i modi, postao je pravi stručnjak. A mi cure znamo sve o nogometu i glasno navijamo.

U Japanu su tri godine, a učenje jezika ne ide svima jednako.

– To je proces koji traje. Japanskim se sve više služim, ali curama ide bolje. Jana se u japanskom vrtiću druži s vršnjakinjama i priča o stvarima koje ja ne razumijem jer moj japanski nije dobar kao njezin – priznaje Ljupka, a o povratka u domovinu kaže: – Od rodbine dobivamo pakete kulena i čokolina. Nema ništa bolje nego kad Mika dođe kući, a kuhinja miriše po Hrvatskoj. Život između Hrvatske i Japana zasad nam odgovara i ne razmišljamo o konkretnijim planovima. Osim toga, vjerovali ili ne, Mika i ja smo još u ranim tridesetima!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije