hrvatska modna zvijezda

Modeli Matije Čopa u spotu Lady Gage, a dizajnirao je i kostim za “Igre gladi”

lady gaga
Foto: Screenshot
1/4
26.03.2014.
u 14:28

– Ekipa produkcijske kuće “House of Gaga” vidjela je moj rad objavljen u magazinima Chicago Büro, Frame, Neo2 i drugima. Na Deseen.com portalu izašla je cijela stranica... Nakon pobjede u Rigi svi su ti magazini tražili moje radove za objavu.

Jako smo bili ponosni ovog vikenda jer je u premijernoj izvedbi pop-spota Lady Gage G.U.Y. bilo jasno: tu su dva kostima mladog hrvatskog modnog dizajnera Matije Čopa! Dvije “laborantice” iz spota nose Matijin modni objekt “City Lace” iz 2012. godine. Za njega je dobio prvu nagradu natječaja “Mladi, kreativni Chevrolet” i nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva! Matija je dizajnirao čipku koju čine gradske ulice, odnosno plan grada.

Drugi smo “Object” uživo vidjeli na Perwoll Fashion.hr-u. Spojen je bez šivanja i lijepljenja, poput puzzlea. Nova je to tehnologija spajanja dijelova, no bila bi nezanimljiva bez Matijine umjetnosti modnog oblikovanja! Za nju je lani na natjecanju Habitus Baltija u Rigi dobio prvu nagradu. Potom je “Object” pokazan na Mittelmodi Premio, a magazin za dizajn i arhitekturu “Output Award” iz Amsterdama uvrstio ga je među sto najboljih projekata u svijetu. Bitno je pomogao nestvarnoj SF romantici Gagina spota.

Ugovor o tajnosti

Njegovu futurističku modnu vrijednost uočili su i u Nizozemskoj i pokazali ga na izložbi Future Fashion u sklopu nizozemskog Tjedna dizajna. – Bio sam jedini student među diplomiranim dizajnerima s uglednih svjetskih sveučilišta koji su tu izlagali, kaže Matija, još student na zagrebačkom Studiju modnog dizajna na TTF-u.

– Ekipa produkcijske kuće “House of Gaga” vidjela je moj rad objavljen u magazinima Chicago Büro, Frame, Neo2 i drugima. Na Deseen.com portalu izašla je cijela stranica... Nakon pobjede u Rigi svi su ti magazini tražili moje radove za objavu. Tako imam i svoju mail adresu na portalu za mlade i neafirmirane dizajnere “Not Just a Label”. Gagini ljudi pitali su me jesam li za suradnju pod svojim imenom. Svoje sam modele posudio Brandonu Maxwellu, glavnom dizajneru spota premijerno pokazanom na NBC-ju. Nisam o tome smio do sada govoriti jer sam potpisao ugovor o tajnosti. Nisam znao ni za koju pjesmu posuđujem, ni kad je premijera ni gdje se snima... – kaže Matija.

Povratak Hrvatskoj

Matija sjajno vodi svoju karijeru još od studentskih dana kad si je obećao da neće ostati u okvirima hrvatske modne scene, ali će biti njezin predstavnik. Upravo se vratio izvana. Nakon Švedske i Pariza, iznova je u Hrvatskoj. U Švedskoj na faksu u Borasu pet je mjeseci boravio u sklopu razmjene studenata. A u Parizu je kratko bio na praksi kod Jorgea Ayla, što ne smatra značajnim, ali ne zato što je umišljen.

Planira diplomirati ove godine. I nerado otkriva da ga je glavni kostimograf za “Igre gladi” angažirao da se pobrine za “outfit” jednog lika za jednu scenu. Nerado zato što ta scena možda na kraju ispadne iz filma...

>>Lady Gaga prava je tradicionalna ženica: Dečku kuham i brinem za njega!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije