MODNA SCENA

Petak na Schwarzkopf Cro-a-Porteru: To je moda!

Cro a porter (1)
Foto: Pixsell
1/4
27.10.2013.
u 13:53

- Ovo je moja najznačajnija kolekcija u povijesti moga rada – rekla nam je Ksenija.

Činjenica da se Xenia Design prodaje u 110 modnih dućana svijeta u kojima je trenutačno 10 tisuća modela Ksenije Vrbanić, bila bi dovoljna za cijelu treću večer Schwarzkopf Cro-a-Portera koja je u petak na Zagrebačkom velesajmu počela upravo revijom Xenia Designa s modelima za proljeće i ljeto 2014. - Ovo je moja najznačajnija kolekcija u povijesti moga rada – rekla nam je Ksenija navodeći gdje su sve ti njeni modeli: na zapadnoj i istočnoj obali Amerike, u Irskoj, Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, u svim zemljama bivšeg SSSR-a! Kolekcija je sukus njena dizajna kojem je konstrukcija uvijek u središtu. A ona postaje sve finija, otmjenija, ali i dalje ultramoderna. I tako vješto načinjena da isti model, kako kaže dizajnerica, može nositi Josipa Lisac, jedna naša pravnica ili slavna Helena Bonham Carter, koja je XD nosila na holivudskom crvenom tepihu. A sve su pritom izgledale bitno različito. Ovisno je to o stylingu.

Mic po mic i evo pete kolekcije \"Borne Rajić & Fielsa\". Iznova je to modno putovanje svijetom, fascinacija tradicijskim elementima nošnji, zbog čega je Borna sama poput djevojčice izrađivala pompone od crvene vune i našivala ih na haljinice, hlače, oglavlja, cipele, posvuda. Reviju je otvorila manekenka noseći krpenoga majmuna u kavezu. Borna je objasnila: - Simbolično je to. Tu je zato da pokaže kako žene često tretiraju kao majmune...

Slične je veselosti kolekcija Anemarije Asanović na koju je bitno utjecala činjenica da već duže vrijeme radi u Turskoj, nama najbližoj zemlji tekstila. Šarene pamučne haljinice živih boja i dezena, odlično je stilski definirala vjenčićima za glavu od umjetnoga cvijeća. Ostalo nije bilo bogznašto.

I dok Borna sa svojim etnom postaje sve ozbiljnija, Hippy Garden nekako stagnira unatoč sjajnim zlatnim materijalima i krojnim raskošima. Vrhunac je model u kojem je spojena haljina s ogrtačem čiju prednjicu čini amorfno rezana koža.

Etna Maar je fascinantna s glomaznim modelima od vune – materijalu u kojem Andrijana Subotić sjajno radi i s kojim je startala. Divni su joj XXXL pleteni ogrtači ispod kojih stoje pleteni bodiji ili badići – dokaz da se Andrijana ne treba baviti erotikom.

Okupana ruskom tugaljivom glazbom dirljivo je začudna bila crno-bijela kolekcija Madame Demode, puna slika, napadnih tekstura, ugrađenih metalnih dijelova iz dućana kojeg zovemo željezarijom. No čak i brave za lokote postavljene kao kopče za naramenice tu dobro modno izgledaju!

U dobroj modnoj berbi treće večeri CAP-a muška kolekcija Spirit by TB nastavila je odličan koncept urbane muške odjeće Tomislava Bahorića - izazovan u svojoj blagoj \"morbidnosti\" u konstukcijama, s detaljima koji se tek naknadno otkrivaju, s distorzijama i tajnama nošenja na više načina.

I napokon nekad čuvena Linea Exclusive! Dizajnerica Irina Car dala je sve od sebe. Serija crnih haljina i modela od fine čipke paučinste mrežice, svile u službi je seksepila koji je profinjen i senzibilan, a nipošto agresivan i vidljiv na prvu loptu. Podsjetio je na slvno doba Linee sa Zoranom Mrvošem u njihovu studiju...

>>Sjajna kolekcija: Zigman žena ove zime je seksi i samouvjerena! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije