Na skijanju

Severina: Poslije dva prijeloma noge držim se samo lakših staza

Severina
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/8
12.01.2014.
u 11:54

Pravi odmor sa sinom tek joj slijedi, a kratko će ga prekinuti zbog svadbe Tonyja Cetinskog kojem će biti kuma

Posljednji put skijala sam na Jahorini 2005. godine, a godinu dana nakon toga slomila sam nogu. Potom sam 2009. opet slomila nogu i nakon toga ostala u drugom stanju i tako se sve zaredalo i odvuklo me od ovog sporta – kaže nam Severina koja se nakon devet godina skijaške pauze ovog vikenda odvažila opet odjenuti skijaško odijelo i hrabro se spustiti niz snježnu padinu u austrijskom skijalištu Nassfeld, a mi skupa s njom.

Strah od ozljeda

U šetnji uz stazu priznaje da, iako je prava Dalmatinka, uživa i obožava snježni sport.

– Uvijek sam voljela skijanje iako sam ja jedna od onih Dalmatinaca koji su proskijali tek sa 20 godina. Do svoje 30. svake sam godine redovito odlazila na skijanje. Imala sam za to super žensko društvo i znale smo se odlično družiti i zabavljati. Priznajem, volim more i volim biti na toplom, ali ovo je ipak odlična rekreacija – kaže pjevačica. Nassfeld joj se jako sviđa jer je od Zagreba udaljen svega tri sata vožnje automobilom i ima velik izbor skijaških staza, ali nekima od njih više se ne usuđuje spuštati kao što je to činila prije.

Njen bakalar za prijatelje

– Ove godine opet sam krenula od baby staze iako sam se prijašnjih godina na trenutke znala uputiti i na profesionalnu, tzv. FIS stazu a da nisam ni znala da se vozim njome – kroza smijeh priznaje Seve i opisuje kako su izgledale te njene avanture na snijegu:

– Izgledalo je to jako dobro i jako hrabro i znala sam se po tri puta spustiti tom stazom. Znate, nakon dvije-tri čašice ohrabrenja, onih malih napitaka za koje vam kažu da su voćni, proskijate FIS stazom a da i ne znate da skijate po njoj. No sada se ne bih usudila više proći tim putem jer se bojim da ne bih slučajno opet nešto slomila pa ću se držati blažih izazova – kaže Seve.

Prije no što se zaputila u Austriju na skijanje i mali odmor, boravila je u studiju i snimala prvu verziju jedne od pjesama koje će se naći na njenu novom albumu.

– Nove pjesme treba u studiju snimiti po nekoliko puta kako bi vam ušle u krv. Takav princip rada naučila sam od Gorana Bregovića kad smo skupa snimali album “Zdravo Marijo”. Tada sam svaku pjesmu snimila valjda 300 puta kako bi one na albumu zvučale kao da sam ih 300 puta otpjevala na koncertima – otkriva Severina.

Tako je blagdansko vrijeme koje je iza nas provela uglavnom radno, a samo je za Badnjak i Božić u svojem zagrebačkom stanu uspjela okupiti prijatelje i obitelj za koje je tradicionalno sama pripremila bakalar i sarmu. Dvodnevno skijanje u Austriji samo joj je uvertira u pravi godišnji odmor koji će provesti, naravno, sa sinom Aleksandrom.

– Ta nas uživancija tek čeka. Dosad nismo otkrili voli li Aleksandar snijeg. On je horoskopska Riba i voli more, a nadam se da ćemo ove godine vidjeti i kako se snalazi na snijegu – kaže pjevačica. A taj će odmor nakratko prekinuti, i to zbog Tonyja Cetinskog kojem će biti kuma na njegovu vjenčanju s Dubravkom Dujak krajem siječnja u Las Vegasu.

– Poželjela sam Tonyju da mu to bude i posljednji put da se ženi. Mislim da je dobro odabrao, a osim toga, moja su se kumstva dosad pokazala dobrima jer svi kojima sam bila kuma još su uvijek u braku – uvjerava nas Severina koja će Tonyju baš kao prava kuma prirediti i momačku večer.

Komentara 6

VE
verica2
13:13 12.01.2014.

Molim vas, ovo je već stvarno nepristojno. Severina je u Večernjem svaki drugi dan. Kupila si je haljinu, torbu, skije se, ide u kino........Hoće biti dosta?

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
12:31 12.01.2014.

Njoj bolje ide uživancija na jahtama.

1A
1A
12:40 12.01.2014.

To su naocale za skijanje??? No, kod kompleksasa me nista ne cudi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije