Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspirirajte se uz Moje zdravlje

Otkrivamo recepte koji pomažu u prevenciji prehlade

Moje zdravlje listopad
Foto: VL
24.09.2015.
u 13:00

Ne propustite novi broj magazina Moje zdravlje na čak 100 stranica. Naslovnica na kojoj lijepa mama Anja Alavanja Romac doji svog tromjesečnog sinčića Ivora će vas posebno raznježiti. Obilježite s nama Hrvatski tjedan dojenja i podržite kampanju Dojenje je zakon tijekom koje će se u Zagrebu održavati brojne zanimljive aktivnosti.

Kako nam se lagano približava jesen, a s njome i kiše te tmurno vrijeme, otkrivamo vam kako pobijediti meteoropatiju i uživati u svim godišnjim dobima. Upoznajte i jesen na tranjuru – predstavljamo vam namirnice koje nisu skupe, a svakako se moraju naći na vašem tanjuru. Pobrinite se za sebe i najbliže i naučite pripremati ukusne juhe koje pomažu u prevenciji prehlade.

Otkrijte i zašto je grožđe idealno za njegu kože te kako kofein pomaže u buđenju ljepote. Tu je inspirativna priča modela Chantelle Brown Young koja je unatoč tome što boluje od vitiliga zvijezda modnih pista.

Saznajte sve o zdravlju srca u žena te zašto češće od muškaraca umiru od kardiovaskularnih bolesti. Donosimo i 25 priručnika iz područja zdravlja, ljepote, prehrane i selfhelpa domaćih autora, a koje bi trebala imati svaka kućna biblioteka. Pročitajte sve o kontracepciji, koju koristiti, kada i zašto. U intervjuu s prof. dr. sc. Aleksandrom Štulhoferom otkrivamo vam sve o gubitku seksualne želje u žena, kako si pomoći, gdje su uzroci...

Ako ste jedni od onih koji za svaku boljku uzimaju tablete, razmislite još jednom. Donosimo sve o međusobnom utjecaju hrane i lijekova. Farmaceutska industrija koja je svojim rastom obilježila prošlo stoljeće, ali i početak trećeg milenija iznjedrila je tisuće vrsta lijekova koji sadrže specifične supstance. I ako se neka od tih supstanci karakterističnih za određeni lijek “sudari” s nekim sastojkom pojedine namirnice, terapijski učinak lijeka na organizam može biti loš, katkad i poguban, a može i izostati. Što učiniti kad “sudar” supstanci u medikamentima i “umjetnih” namirnica postane opasan za zdravlje ili smanji učinak lijeka? Prim. dr. sc. Ante Barbir savjetuje da farmaceutska industrija uz uputu o lijeku da i uputu o hrani koja se ne smije uza nj uzimati!

Sve o nepoželjnim kombinacijama lijekova i hrane čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje za samo 14 kuna na svim kioscima.

Foto: VLm

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije