Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvorska kazna

Stigla presuda! Bivši suprug nekoć najljepše Hrvatice osuđen zbog pljačke

Foto: Goran Kovacic/pixsell
27.11.2018.
u 15:02

Ivica Đolo, bivši suprug Ivane Delač Đolo, nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja pljačke mjenjačnice na zagrebačkoj Malešnici.

Ivica  Đolo(40), kontroverzni poduzetnik i predsjednik malonogometnog kluba Nacional i futsal  Udruge prvoligaša jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja pljačke mjenjačnice.

Prema optužnici,  Đolo, inače i bivši suprug Ivane Delač Đolo,  je 18. svibnja došao u jednu mjenjačnicu na zagrebačkoj Malešnici. Prema ranijem dogovoru s vlasnikom, tamo je trebao promijeniti veću količinu eura u dolare. No umjesto novca izvadio je pištolj s prigušivačem želeći se domoći novca koji je vlasnik mjenjačnice pripremio. Ugledavši  pištolj vlasnik je počeo vikati “Ubit će me, ubit će me!”, te je zajedno sa sestrom koja mu je priskočila u pomoć uspio izgurati Đolu iz mjenjačnice.

U obrazloženju presude sudac Ivan Turudić kazao je da je Đolo na sudu iznio neistinitu obranu u kojoj  je tvrdio da je on zapravo bio žrtva pokušaja pljačke. Slušajući suca Đolo je u jednom trenutku počeo kimati glavom.

- Imali ste  pištolj. Možete kimati glavom koliko hoćete, ali na snimci se točno vidi da ste imali pištolj s prigušivačem i to ne onaj koji ste sami predali - kazao mu je sudac Turudić. Sudac Turudić  dodao je da je optuženi  na sudu  “u  maniri baruna Münchhausena”  nabrajao kako ima imovinu vrijednu desetke milijuna eura, što, međutim, nije potkrijepio nikakvim dokazima.

-  Vaš impozantan  izvod iz kaznene evidencije pokazuje da vas blaža kazna neće odvratiti da ubuduće ne činite kaznena djela. Stoga smo ovu relativno strogu kaznu smatrali primjerenom - napomenuo je sudac.

Naime,  Đolo je već višestruko osuđivana, a slijedi mu suđenje u postupku u kojem  ga  USKOK  tereti  da je više građana prevario, tako što im se lažno predstavljao te prodavao gradske stanove. 

 

 

Pogledajte i koji su parovi ostali prijatelji nakon prekida. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Trica
Trica
15:22 27.11.2018.

Mislim da bi vlasniku mjenjačnice trebalo kao odštetu dodijeliti jedno rvanje sa Ivanom:))

UU
uhljeb u holdingu
15:50 27.11.2018.

Opet bosanac, vjernik, domoljub s dvije putovnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije