Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cure u muškom sportu

Cure iz filma "Što dečki vole": Zaljubljene smo u nogomet

nogometašice
06.01.2012.
u 08:00

Mlade glumice Mia Biondić, Marija Kolb, Mirela Videk i Iva Babić u lipnju će snimati film o ženskom nogometu, a na treninzima su se riješile svih predrasuda o nogometašicama

Za sve koji ne razumiju što je toliko posebno u nogometu, četiri mlade glumice – Mia Biondić, Marija Kolb, Mirela Videk i Iva Babić – imaju odgovor: počnite ga igrati! Prilika da urone u čaroban svijet nogometa i otkriju zašto je taj sport najvažnija sporedna stvar na svijetu pružila im se kad ih je producent Damir Terešak odabrao za glumice u filmu o ženskom nogometu “Što dečki vole”.

Terešak, kojemu je to prvi igrani film za koji potpisuje režiju, najavljuje djelo kao komediju s elementima romantike, a početak snimanja planiran je za lipanj. Kakav ćemo to zaplet gledati u prvom hrvatskom filmu o ženskom nogometu, otkrile su nam protagonistice za pauze treninga na koje su krenule još u svibnju.

– Ženska nogometna ekipa postavi si za cilj osvajanje kupa i tu nastaju razne peripetije na poslovnom i privatnom planu. Pratimo sukobe i razmirice između njih četiri i put jedne ekipe do vidjet ćemo čega – kaže Iva Babić koja glumi kapetanicu i najbolju igračicu Soni. Izuzetno je ambiciozna i jedina je koja u osvajanju kupa ima privatne ambicije jer želi profesionalno igrati nogomet.

– Njezin je san otići u inozemstvo jer u Hrvatskoj nema profesionalnih ženskih nogometnih klubova. Soni ima i ljubavnih problema, pa pratimo i jedan romantični zaplet – otkriva Iva.

Marija Kolb tumači Edi, maturanticu pred velikom životnom odlukom što će nakon srednje škole. Važno joj je da, osim nogometa, maturira s dobrim uspjehom i da upiše fakultet kako bi nastavila primati mirovinu pokojnog oca.

– Živi s majkom koja je ostala bez posla i premda su u teškoj financijskoj situaciji, vedra je, valja fore i timski je igrač. S lakoćom prelazi preko problema. Shvaća ih kao izazov, a ne kao prepreku – opisuje Marija svoj lik. Mirela Videk najstarija je i najozbiljnija igračica Dizi koja voli nogomet, ali nije toliko zagrižena kao ostale cure. Radi u dućanu i preživljava iz dana u dan.

– Dizi je romantičan tip. Zaljubljena je preko ušiju i stalno priča o svome dečku koji joj je velika podrška. Uvijek je prati na treninzima i utakmicama i maše transparentima – kaže Mirela. Pomutnju u taj više-manje skladni trojac unosi Tina, nogometašica iz inozemstva, koju glumi Mia Biondić.

– Tina je iz umjetničke obitelji i nema egzistencijalnih problema. Doživljava nogomet drukčije od ostalih jer ga je igrala u inozemstvu i povratkom u Hrvatsku ima potrebu nastaviti, međutim, puno teže nalazi opciju jer u Hrvatskoj ženskog nogometa zapravo nema. Igrom slučaja naleti na tim u kojem postaje konkurencija Soni, jer su podjednako dobre. Između njih dvije stvara se rivalstvo, a ostale cure rade balans te su čas na Tininoj strani, pa malo na strani Soni. Iz njihova odnosa stvara se ta tipična krivulja uspjeha i otkriva što se sve događa u timskim sportovima. Koliko o sportu, priča je to i o prijateljstvu – objašnjava Mia, a Mirela dodaje:

– Riječ je o vedrom filmu, ali koji realno prikazuje situaciju kad živiš na drugom kraju grada i nemaš novca da na trening putuješ sat i pol, ali one izgaraju za nogomet i bez obzira na sve prepreke, cijele se daju u to.

S početkom treninga glumice su okusile i naporan tempo toga sporta.

– Ljeti je bilo jako vruće, a kad je došla jesen, po sat i pol smo vježbale i na kiši i po ružnom vremenu. Zimi treniramo u dvorani – ističu. Isplatilo se jer su djevojke doživjele drastične promjene fizionomije, a iz nespretnih amaterki koje su se stalno spoticale izrasle u majstorice s loptom.

– Prve dane imale smo brutalne upale mišića nožnih listova, a žuljevi su nam postali svakodnevna pojava. Vježbanjem smo oživile skupinu mišića koju nikad nismo koristile iako se sve četiri bavimo ili smo se bavile sportom, poput odbojke i rukometa. Sad već imamo fintice i snagu u šutu – ponosno kaže Marija. U pripremama za uloge pomažu im nogometašice ŽNK Agram, čija je članica i najbolja hrvatska nogometašica Maca Maradona.

– Nitko nas ne štedi, pa ni mi same! Igramo s curama koje su naše godište pa se tijekom igre zaneseš i zaboraviš da one treniraju od devete godine. Ja sam tako istegnula ligamente – priznaje Mia koja je 12 godina trenirala karate i četiri godine aikido.

– Nogomet je sport s potpuno drukčijom psihologijom pristupa tijelu i osjećaje prostora – napominje glumica. Najvažnije joj je do početka snimanja filma steći kondiciju kako bi mogla istrčati cijelu utakmicu, a što se tiče nogometnog umijeća, dodaje, montaža čini čuda! Mali montažerski trikovi upotrijebljeni su i u videospotu za pjesmu “Što dečki vole” grupe Angels, koja je najavila snimanje komedije.

– Oduševila sam se kad sam vidjela spot jer izgleda kao da znam igrati – smije se Biondić. Iako su sve četiri stekle zavidnu vještinu, slažu se da je Marija najbolja. Izvanrednu snagu u nogama zagrebačka glumica zahvaljuje vožnji bicikla koja joj je već godinama omiljeni hobi.

– Prije nogomet nismo pratile, a sad smo zaljubljene u taj sport. Idemo na utakmice i navijamo, ali nogomet je puno veći gušt igrati nego gledati! Riješile smo se i predrasuda što se tiče nogometašica, jer to nisu ženu koje nose samo kopačke nego i štikle – tvrdi Marija, a redatelj dodaje:

– Reći da su sve nogometašice muškobanjaste isto je kao tvrditi da su svi nogometaši kršni momci, a među njima i dečkića koji su žgoljavi.

Iako slove za najpoželjnije muškarce, nogometaši nisu po mjeri junakinja filma o ženskom nogometu.

– Meni su nogometaši potpune seljačine – iskreno će Mia, dok Marija priznaje: – Meni je zgodan onaj koji dobro igra. Može biti ružnjikav, ali ako rastura s loptom, zaljubit ću se u njega!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije