Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Danijela Pintarić: u “Mirakulu” sam hrabra Anđa, lik kojem se divim

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, Marko Lukunić/Pixsell
1/2
31.07.2017.
u 14:55

U Sinju će 13. kolovoza biti izveden mjuzikl “Mirakul” s Danijelom Pintarić kao novom u postavi. U postavi mjuzikla na temu uloge Gospe u obrani Sinja od Turaka Pintarić će zamijeniti svoju prijateljicu Laru Antić koju čekaju nove obaveze

U Sinju će 13. kolovoza biti izveden mjuzikl „Mirakul“ u kojem od prošlog tjedna sudjeluje glumica, sopranistica i dobitnica Nagrade hrvatskoga glumišta Danijela Pintarić, koja otkriva što joj se osobito svidjelo u liku Anđe, ali i kakva ljeta preferira.

 

Kako je došlo do suradnje na mjuziklu „Mirakul“?

Zamijenila sam dragu kolegicu i prijateljicu Laru Antić jer ona ima drugih obaveza i ne može igrati pa je Dražen Žanko pozvao mene. Ništa neuobičajeno jer se u predstavama izvođači često izmjenjuju pa sam se mnogo puta u životu našla u situaciji da u kratkom roku moram “uletjeti” u projekt ili predstavu.

Za rad na ovoj ulozi nemate previše vremena, kako teku pripreme?

Važno je imati materijale iz kojih se uči i snimku mjuzikla. Kako na generalnu probu moram doći potpuno pripremljena, a u mjuziklu je jako važan tajming, nužno je da znam gdje sam i kada na sceni. To je važan mehanizam koji je u ansamblu već razrađen, jer ako si u određenom trenutku na pogrešnome mjestu, možeš smetati kompletnoj ekipi. Nije mi problem učenje teksta i pjesmama, jer sami dođu po nekoj logici, važno mi je u kojem trenutku što radim i gdje se nalazim na sceni. Važno je prvo posložiti sve tehničke detalje da bih mogla napraviti ono najvažnije - liku udahnuti osobnost i unijeti vlastitu interpretaciju. 

Jeste li gledali mjuzikl u Zagrebu ili ste ga prvi puta vidjeli na snimci?

Tek na snimci, željela sam ga pogledati, ali u to sam vrijeme imala svoje predstave pa nisam uspjela. Volim pratiti što se događa i pogledam svaki mjuzikl da vidim kako je napravljen i koje se nove stvari događaju na hrvatskoj sceni. U „Mirakulu“ glume moji prijatelji i kolege, ali jednostavno nisam stigla zbog rasporeda. Tako sam propustila i „Jadnike“ jer sam tada nastupala na zagrebačkom Tomislavcu.

Je li vam se mjuzikl svidio nakon što ste pogledali snimku?

Jako mi se svidio. Na visokoj je produkcijskoj i izvođačkoj razini, a to ne mogu reći baš za svaki mjuzikl koji se pojavi. Jako cijenim trud ljudi, pogotovo kada je riječ o domaćim mjuziklima i nisam sklona kritizirati jer znam koje sve to organizacijske problem vuče sa sobom. „Mirakul“ je sjajno usklađen i vidi se da je uloženo mnogo truda, da se dugo i smišljeno radilo, da su dobro razrađeni likovi i priča, da sudjeluju kvalitetni ljudi, a Dražen Žanko je napravio odličnu glazbu. Na početku uvijek strepiš u kakav projekt ulaziš, ali jako mi je drago što sam dijelom ovog mjuzikl.

Tko je Anđa koju ćete utjeloviti?

Ona je tipična sinjska djevojka i odlikuju je moralne vrijednosti, borbenost, ponos, snažan karakter, tu je i vjera u Boga, zajedništvo i ljude. U potpunosti stoji uz svoga Stipana u kojeg je zaljubljena pa se vidi požrtvovnost i hrabrost. Sviđa mi se jer je snažan karakter i utjelovljuje tradicionalne vrijednosti koje današnje društvo možda manje cijeni, ali one su vrijedne divljenja.

Nakon sinjske premijere idete na ljetni odmor? Kakvo će vam biti ljeto?

Preferiram radno ljeta, ali tijekom sezone sam toliko zaposlena da ne stignem o tome razmišljati pa mi bude malo previše prazno. No uvijek mi nešto uleti, sada je to „Mirakul“, pjevala sam u zagrebačkim Dvorištima, jučer sam slučajno došla na koncert klape Berulia u Brelima i na kraju s njima završila na pozornici. Kada si glazbenik, nikad ne znaš kada ćeš zapjevati. Ovo ljeto mi je dosta opuštajuće, a nadam se da će u budućnosti biti drukčije i da će iduće biti malo više radno jer volim spojiti ugodno s korisnim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije