Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Može biti kasno

Ida Prester pozvala roditelje da cijepe djecu, a reakcije su burne

Ida Prester
Foto: Privatni album
1/8
07.06.2018.
u 12:12

Procijepljenost djece zadnjih je godina jezivo niska, pojavile su se bolesti koje su odavno istrijebljene, i to opasne bolesti poput ospica. Ne nasjedajte spinovima, molim vas. Vjerujte znanosti, napisala je Ida na Instagramu.

Pjevačica Ida Prester uputila je jučer molbu svim roditeljima da cijepe svoju djecu. Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj se njen mlađi sin Roo cijepi protiv tetanusa te je napisala ovu molbu koja je izazvala veliku raspravu među roditeljima.

– Cijepljenje mog Ria protiv tetanusa, slikano jučer. MMR su obojica davno primili. Mislim da je važno da postamo i ovakve slike, stalno. Procijepljenost djece zadnjih godina jezivo je niska, pojavile su se bolesti koje su odavno istrijebljene i to opasne bolesti poput ospica. Ne nasjedajte spinovima, molim vas. Vjerujte znanosti, a ne forumima! Roko i Rio cijepljeni su svime što postoji u redovnom i izvanrednom programu, molim vas da i vi to napravite za svoju djecu. Dok nije kasno – napisala je Ida.

 

 

Njen potez pohvalila je Nevena Rendeli Vejzović i dodala kako i ona svoje blizanke vodi na sva obavezna cijepljenja. Bilo je još par mama koje su pohvalile Idinu molbu roditeljima, ali javile su se i mame s drukčijim komentarima i pričama o lošim iskustvima.

– Ne vjerujem forumima nego roditeljima čija su djeca imala i još uvijek imaju gadne nuspojave od cijepljenja, kao i svojem majčinskom instinktu. Možda da mi Ida Prester da pisanu garanciju da moje dijete neće imati nuspojave? A vama, Ida, također poruka: doktorica niti znanstvenica niste i ne koristite svoju kvazi popularnost za nametanje svog stava i mišljenja drugima, a još manje se nalazite pozvani da prozivate one koji drugačije misle. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Ako vi svoju cijepite i nije im ništa, onda NE PREPORUČUJTE i drugim roditeljima da naprave to isto! Jer to je kao da djetetu alergičnome na gluten nudite namirnicu s istim! Nitko ne zna čije će dijete na što reagirati, pa tako nitko ne zna ni koji sastojak iz cjepiva može izazvati kaos. Ja svoje mlađe dijete nisam cijepila jer imam starije dijete koje ima velikih poteškoća i koja će cijeli život bit žrtva cijepljenja, i nisam luda nikog nagovarati da ne cijepi dijete ali pogotovo ne ovako poticati da cijepi!!!! – dio je komentara mama na Instagramu. 

Komentara 54

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
12:28 07.06.2018.

Tko je Ida Prester?

OX
oxymoron
12:47 07.06.2018.

Dali postoji vakcinacija za pelcovanje roditelja koji daju djeci idiotska imena?

Avatar rubinet
rubinet
12:29 07.06.2018.

"cijepljenje-vakcinacija"... napisala hrvatsku riječ pa ju je odmah prevela da ceo svet razume

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije