Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepe i uspješne

Istražili smo gdje su i što rade danas bivše misice

misice
Foto: Pixsell
1/7
27.11.2014.
u 10:45

Anica Kovač žali što je izbor za najljepšu Hrvaticu izgubio sjaj i prestiž. Nudili su joj da preuzme licenciju, ali nije bila zainteresirana

Znate li kako se zove sadašnja Miss Hrvatske? Ako je vaš odgovor negativan, pripadate većini građana Hrvatske jer izbori za najljepšu Hrvaticu danas nisu ni sjena izbora 1990-ih i početkom 2000-ih pa je i zanimanje javnosti za to tko našu zemlju predstavlja na izboru za Miss svijeta splasnulo. U povodu odlaska naše aktualne misice, a ona je Antonija Gogić, u London gdje se 9. prosinca bira najljepša žena svijeta, prisjetili smo se zlatnog doba izbora za Miss Hrvatske i misica čija će se imena uvijek pamtiti, koje su redom uspješne poslovne žene.

Predrasude zanemaruje


Naša najpoznatija i najuspješnija misica je Anica Kovač koja je titulu prve pratilje Miss svijeta i najljepše Europljanke osvojila 1995. godine. Nakon izbora neko vrijeme imala je svoju marketinšku agenciju, a danas sa suprugom Robertom Kovačem vodi restoran u Sesvetama.

– Naravno da i ja radim u restoranu. Moram biti upućena u ponudu restorana i ostale poslove – kaže Anica. Nikada se nije opterećivala predrasudama ljudi o tome što jedna misica ima ambiciju biti poduzetnica.

– Nikad me nije zanimalo što drugi misle o meni. Svatko voli svoj uspjeh pa tako i ja svoj. Uz uspješnog supruga morala sam tražiti sebe kroz vlastite poslovne izazove. Nikad nisam patila od toga da mi netko govori da sam Miss, ali uvijek ću biti ponosna na to što sam kao misica predstavljala Hrvatsku u svijetu – ističe Anica koja i danas prati izbore za Miss Hrvatske, ali i strane, poput onog za Miss Italije.

– Naša aktualna Miss jako mi se sviđa, među ostalim i zato što je iz mog kraja – smješka se Anica te priznaje da žali što je izbor za najljepšu Hrvaticu izgubio nekadašnji sjaj, glamur i prestiž.

– Miss Venezuele godinu i pol priprema se za svjetski izbor, prolazi i školu za što bolji plasman – kaže. Lani je Anica bila u pregovorima da preuzme licenciju za Miss Hrvatske. Pregovori prvotno nisu uspjeli, ali onda joj je opet bilo ponuđeno da vodi izbor, međutim više nije bila zainteresirana.

Pamte se i misteri

– Kad sam sve stavila na papir, zaključila sam da su mi djeca važnija od licencije jer da sam je dobila, morala bih se iduće tri godine posvetiti ponajprije tome, a meni je obitelj uvijek na prvom mjestu – iskrena je Anica koja se za licenciju navodno borila s Lejlom Filipović, misicom 1998. Lejlu su najčešće vezivali uz tu titulu ili uz supruga, glumca Tarika Filipovića, ali odnedavno je poznata i kao poduzetnica, preciznije, vlasnica zagrebačkog butika "LD" u kojem radi i kao prodavačica. Branka Krstulović, diplomirana ekonomistica, radi u marketingu tvrtke Blitz film & video distribucija čiji je vlasnik njen suprug Hrvoje Krstulović. Anica, Lejla i Branka pobijedile su u vrijeme kad je šef izbora bio Milan Šećković koji je uveo i izbor za Mistera.

– Mistere Marija Mlinarića i Marija Valentića svi pamte i danas imaju uspješne karijere – kaže Šećković pa otkriva što je po njegovu mišljenju pošlo krivo da je izbor za Miss postao trećerazredni show. – Izbor treba raditi u produkciji s TV kućom, a za to je potrebna znatna investicija, ali i znanje. Kuća se dugo gradi, a može se srušiti u jednom danu. Zavist zna biti golema, a specijalnost na našim prostorima je kako oteti, a ne kako graditi nešto – kritizira.

Komentara 5

Avatar ivanvard
ivanvard
15:30 27.11.2014.

Lejla nije bila misica nego predstavnica. Misica je bila neka druga, zaboravio sam ime, ali je došlo do pogreške u brojanju. Nakon toga Lejla je rekla kako smo mi svi neki ksenofobi jer je ona muslimanka pa je sve namješteno jer prije izbora njoj je neka gatara rekla da će biti misica. Ja kad sam to čuo potrgao sam se od smijeha. Tko još u 21. stoljeću vjeruje u gatare. Ha, ha.

DU
Deleted user
11:45 27.11.2014.

Teškog li i zahtjevnog istraživačkog novinarstva.

BR
brodludjaka
20:23 27.11.2014.

Najljepše su bile Fani Čapalija i Branka Bebić. A definitivno najljepša misica uopće sa ovih prostora je Ana Sasso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije