Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karcinom

Lukas Nola: Ne dopuštam da mi se život vrti oko bolesti

Foto: Igor Kralj/Pixsell, Davor Puklavec/Pixsell
1/3
22.09.2017.
u 08:23

Redatelj je prije dijagnoze raka grla dnevno pušio i četiri kutije cigareta. Redatelj se šali da sada, kada je izrazito promukao, zvuči kao Darth Vader te dodaje da se odrekao cigareta te alkohola

Dramski serijal o Udbi redatelja Lukasa Nole odužio se, među ostalim, i zbog njegove bolesti. Prije tri godine, naime, dijagnosticiran mu je rak grla te je bio operiran u KBC-u Dubrava, otkrio je tjedniku Gloria.

Redatelj se danas, iako vidno mršaviji, osjeća dobro, no glasnice su mu oštećene. “Zvučim kao Darth Vader”, komentirao je duhovito svoj stišan, promukao glas 53-godišnji redatelj, poznat po filmovima “Svaki put kad se rastajemo”, “Dok nitko ne gleda”, “Rusko meso” i “Pravo čudo”. Da boluje od karcinoma, otkrio je nakon odlaska liječniku zbog konstantne promuklosti.

Rak grla dijagnosticiran mi je prije tri godine i od tada se bavim njime koliko se on bavi mnome. To je ozbiljna stvar koja se ne može gurnuti pod tepih, no iako zahtijeva veliku posvećenost, nikad mi neće postati prioritet niti će se oko nje vrtjeti moj život. Popravljao me vješt majstor, a obitelj je pazila na mene, tako da sam, u skladu sa statistikama, danas O.K. – izjavio je Nola, koji je nakon uspješne operacije postigao i još jedan osobni uspjeh – prestao je pušiti.

A to je, ako uzmemo u obzir da je na dan pušio četiri kutije cigareta, doista vrijedno divljenja. Redatelj priznaje da mu je život bez cigareta donio više elana i energije, što se osjetilo na snimanju “Čuvara dvorca”. Osim cigareta, odrekao se i alkohola.

– Volio sam i popiti, ali ni to mi ne nedostaje. Žudim jedino za hladnim pivom. Onaj osjećaj kad je vani pakleno vruće, a vi uzmete kriglu ledenog piva i popijete nekoliko gutljaja. To mi nedostaje – iskren je redatelj. U usvajanju novih životnih navika i pripremama za seriju najveća mu je podrška bila i jest, uz djecu Jakova i Maru, supruga Barbara.

– Kada je doznala za bolest, šutjela je nekoliko minuta, a onda se pokrenuo nevjerojatan stroj koji se do danas nije zaustavio – rekao je Nola.

Komentara 7

SA
samograd
10:09 22.09.2017.

Dobra serija "Čuvar dvorca",olovna atmosfera u seriji kao što je bila atmosfera u propaloj državi .Početak epizode kad Vinko Kraljević ide veselo sa onim poklonom a ništa ne govori da je udbin ubojica ,pa podlo špijunski vadi pištolj sa prigušivačem.Briljantno!!!! Ivo Gregurević super. A gosp Noli želim oporavak od bolesti .👍

SK
skylar22
12:02 22.09.2017.

4 kutije i alkohol. Žalostno je, da tek bolest opameti ljude.

KR
kruti191
10:36 22.09.2017.

vidim ga na gej paradi,klasični umišljeni alkoholičarsko-pušački pripadnik svoje branše,sad kad je to došlo na naplatu moramo čitati ovake srceparajuće 'člančiće',kaj god!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije