Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMANJE SPOTA

Mada Peršić: 'Šprajc je bolji glumac od mene, učila sam od njega'

Snimanje spota Made Peršić
Foto: Promo
1/15
30.05.2019.
u 17:00

– Taj čovjek svaku scenu odradi toliko profesionalno, duhovito i glumački pametno da ja zapravo učim od njega. Zamolila sam Zorana da mi gostuje u spotu jer obožavam njegovu energiju i sjećam se da je jednom prilikom rekao da mu je gluma super i da bi volio glumiti nešto što privatno nije, pa ga u spotu nećete gledati kao TV voditelja, nego kao sve drugo - kaže Mada

Svestrana glumica Mada Peršić uskoro će predstaviti još jedan talent. Podsjetimo, Mada je diplomirala medicinu, a onda i glumu. Prije toga je bila i model te je sudjelovala u showu “Hrvatski top model”. Mada je ovih dana snimila prvi spot za pjesmu “Glumica”,a predstavit će ga za desetak dana. Pjesmu je napisao Miki Solus, a u spotu glume košarkaši Cibone, ali i RTL-ov urednik i voditelj Zoran Šprajc.

– Mikija sam upoznala na predstavi “Elementarne čestice” na Dubrovačkim ljetnim igrama u koju nas je oboje pozvao Ivica Buljan. Osvojio me svojom toplinom, genijalnošću, duhovitošću i brzom proizvodnjom vedro ironičnih pjesama. Mnogi ne znaju, ali Miki piše muziku i za kazalište . kazala nam je Mada, koja je suradnju s Mikijem počela tri godine nakon upoznavanja, kada je na Instagramu objavila obradu pjesme “Život nije siv” Mije Dimšić.

– Miki mi se javlja i govori da njemu to super zvuči, i pita me, onako nonšalantno u svom stilu, bih li ja htjela biti pjevačica, a ako bih – tko će mi bolje napisati pjesmu od njega ! Odgovaram: “Može, super!” I nastane “Glumica”, naš prvi zajednički singl. Samo ja pjevam, doduše, ali čudno mi je govoriti ‘moj’ singl kad cijeli tim predivnih, genijalnih ljudi stoji iza njega – kazala nam je Mada. Miki je napisao glazbu i tekst, a njegova djevojka Hana Librenjak aranžman. Glazbeno je producirao Silvio Pasarić. Spot je režirala Sara Grgurić, snimao Toni Renaud, producirala Suzana Erbežnik, kostime osmislila i nabavljala Tanja Asanović, šminkala Natalija Škrlec. Svi ti ljudi, kaže Mada, napravili su i više nego što je zamislila. Posebno je izdvojila Zorana Šprajca koji je, kaže, bolji glumac od nje.

– Taj čovjek svaku scenu odradi toliko profesionalno, duhovito i glumački pametno da ja zapravo učim od njega. Zamolila sam Zorana da mi gostuje u spotu jer obožavam njegovu energiju i sjećam se da je jednom prilikom rekao da mu je gluma super i da bi volio glumiti nešto što privatno nije, pa ga u spotu nećete gledati kao TV voditelja, nego kao sve drugo. Glume i plesači i dečki iz kvarta i igrači Cibone. U doslovnom i prenesenom smislu sjedila sam na ramenima divova – sa smiješkom, kaže Mada, kojoj se sviđa pjevanje jer se, baš kao i u glumi, razmjenjuje energija s publikom.

– Volim za sebe reći da sam zabavljačica. Gotovo mi je jedini cilj razveseliti ljude. Voljela bih da za vrijeme i nakon slušanja pjesme “Glumica” budu barem malo veseliji nego što su bili prije. Nastavljam i dalje suradnju s Mikijem, koji piše već četvrtu pjesmu za mene – kaže Mada Peršić, koja se na društvenim mrežama predstavlja imenom Mala Mada. Tako joj se zove i YouTube kanal, na kojem Miki Solus i ona izvode obrade balkanskih hitova.

– Reinterpretiramo ih samo klavirom i vokalom. Zovemo to Wednesday Turbo Folka Sessions ( W T F !? Sessions ) jer izbacujemo videe srijedom, a snimamo ih u zagrebačkom kvartu Folka. A pjesme koje obrađujemo pripadaju turbo folk ili trap cajka žanru – otkriva nam Mada koju, osim uloge u “Elementarnim česticama”, pamtimo i po ulozi u hit-predstavi HNK u Zagrebu “Tri zime”, ali i monodrami “Jelinek vs. Jelinek”, koju je osmislila u suradnji s Tomislavom Čadežom.

– Trenutačno u Puli u produkciji Istarskog narodnog kazališta, a u režiji Manfreda Schweigkoflera, pripremam ulogu Lizistrate. Predstava je zamišljena kao komedija – mjuzikl s bendom uživo. Mnogo toga pjevamo. Obožavam taj osjećaj pjevanja i bivanja u bendu. Premijera je 15. lipnja, a tada negdje izlazi i “Glumica”. Jako se veselim – kaže Mada. •

Ključne riječi

Komentara 3

BU
busbus59
18:25 30.05.2019.

A počemu je ova poznata? Ili,nedajbože uspješna?

ZA
zadar1
19:30 30.05.2019.

šprajc je prasac!!!🤣🤣🤣🤣

Avatar Untouchable
Untouchable
09:04 31.05.2019.

tko su ovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije