Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Perduv

‘Na pozornici se kupam u 20 litara mlijeka u velikoj čaši za martini'

Ana Perduv
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
22.08.2015.
u 11:30

Ana Perduv naša je jedina plesačica burleske s diplomom

Hrvatska scena bogatija je za još jednu vrstu zabave, onu koja je proteklih godina postala popularna i u svijetu zahvaljujući filmu “Burlesque” iz 2010. sa Cher i Christinom Aguilerom. Burleska je senzualni ples koji veliča ženstvenost, šarm, zavođenje, glamur...

Tek sam na početku

Ona slavi ljepotu žene u svim njezinim oblicima i svaka se žena osjeća fizički privlačnom dok je pleše. Burleska je u prošlosti bila čin kojim se parodirala dokolica aristokracije i bogatih industrijalaca, no danas se u njoj miješaju razni elementi poput akrobacije i suvremenog plesa. Kod nas se ta vrsta umjetnosti tek razvija, a jedina profesionalna plesačica je 27-godišnja Zadranka Ana Perduv, umjetničkog imena Angie Von Kruger. Ana je u veljači u Münchenu završila prvi stupanj na Burlesque Academy, što joj je, kaže, bilo jedno od ljepših iskustava u životu.

– Svladali smo osnovne pokreta burleske i uživali u radionicama na kojima su nam svoje iskustvo i znanje dijelile profesionalne plesačice. Želim još učiti, ovo je tek početak. U burlesku sam se zaljubila proučavajući modu. Na svojim nastupima kupam se u velikoj čaši za martini u koju stane oko 20 litara mlijeka. Rastavljenu je prevozim kombijem, a puni se na sceni. Ima dosta upita za gaže u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Nastupala sam u Njemačkoj, pa čak i u Portugalu. Uglavnom, nova sam u ovom poslu pa ne mogu još točno reći može li se od burleske živjeti, ali čini mi se da je moguće ako joj se potpuno posvetite – ispričala je Ana, poznata i kao pin up model. Taj stil njeguje i privatno.

U Hrvatskoj vole pin up

– Oduvijek me nešto privlačilo retrostilu, teško je objasniti točno što. Od malih nogu divila sam se hollywoodskim divama, ženstvenosti, njihovu stavu i manirama muškaraca – priznaje Ana. Odjeću za svoj stil u Hrvatskoj teško nabavlja pa kupuje preko interneta. Nešto i sama sašije.

Reakcije na moj izgled uvijek su tu, no sve su to lijepi komentari. Djevojke me zaustavljaju i pitaju gdje mogu nabaviti neki komad odjeće, stariji me gledaju sa sjetom, a puno se turista želi slikati sa mnom. Retrokultura u Hrvatskoj je općenito dobro prihvaćena pa tako i pin up djevojke, no kod nas nema puno pin up modela ni posla za njih. Svaka od nas ostvarila je uspjeh izvan Hrvatske – kaže Ana, koju je na Facebooku pratilo više od 200.000 obožavatelja. Nažalost, netko joj je hakirao stranicu, ali najesen otvara novu. Uspoređuju je s najpoznatijom svjetskom plesačicom burleske Ditom Von Teese i priznaje da joj te usporedbe gode, no ne nalazi uzore u njoj. Na sebi Ana ima nekoliko tetovaža, primjerice četiri pravila kojih se pridržava i citat omiljenog joj autora Shakespearea iz “Kralja Leara”.

– Svaka od njih obilježila je određeno razdoblje mog života – priznaje. 

>> Dita Von Teese: Ne sramim se reći da sam striptizeta, to nije sramota

Komentara 10

Avatar @proma_trač
@proma_trač
11:42 22.08.2015.

Bogatija ??? Možda za još jedan način općenarodnog zaglupljivanja.

MI
mitraljezac
13:42 22.08.2015.

Nije mi jasno kako sve mozete mrziti. Pa ovo je raj za oci...

TA
tantararacici
20:21 22.08.2015.

Sva sreća pa neće još dugo bit mlada i imati tijelo za pokazivanje, kad to prođe eto nje na burzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije