Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA MARIĆ

Ne znamo još spol djeteta, a imenima se bavi kći Vita

Ivana Marić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
29.07.2017.
u 15:20

Pjevačica je nedavno objavila pjesmu "jao meni", a u isto vrijeme i vijest da je drugi put trudna. S njom smo razgovarali o trudnoći, daljnjim planovima, glazbi...

Na domaćoj sceni pravi je baby boom, a damama u blaženom stanju priključila se i pjevačica Ivana Marić, koja bi potraj godine trebala roditi svoje drugo dijete.

Osim pjevačice i njezina supruga Vjeke, prinovi se najviše veseli njihova kći, sedmogodišnja Vita Marija, koja već dulje vrijeme zapitkuje roditelje o bratu ili sestrici. Iako joj je početak trudnoće prošao uz velike mučnine, koje su
je iscrpile, Ivana se u drugom tromjesečju trudnoće osjeća odlično, pa nije bilo potrebe za promjenom radnih planova. Ovih je dana pjevačica objavila novu pjesmu “Jao meni”, čiju glazbu i aranžman potpisuje Ivan Škunca, tekst Andrea Čubrić, dok je za spot zaslužan Dario Lepoglavec. Nakon odmora na Ugljanu, gdje ovih dana uživa s mamom, sestrama i kćeri, čeka je radno ljeto.

Nedavno ste otkrili javnosti da ste drugi put trudni, no trudnoća vas nije spriječila da radite punom parom. Upravo ste objavili novu pjesmu “Jao meni”, za koju ste snimili i spot. Kakve su prve reakcije?

Pjesmu smo počeli raditi prije nego što sam saznala za trudnoću, tako da nije planirano to sve skupa na taj način. No, hvala Bogu, nemam nikakvih komplikacija i mogu nastaviti raditi kao i svaka druga zaposlena žena. Jako mi je drago što je baš ova pjesma dobila dodatni poticaj samim tim što se poklopila s mojom trudnoćom. Prve su reakcije odlične i, što je najvažnije, pjesma se često vrti na radijskim postajama.

Ljeto je vrijeme kada pjevači imaju najviše posla. Hoće li i vaše ljeto biti radno? Gdje ćete sve nastupati?

Ljeto je nekako najintenzivniji dio godine, a tako će biti i u mojem slučaju. Naravno, ne želim pretjerivati s aktivnostima i ići preko svojih granica, osobito sada kad sam u drugom stanju. Ipak se želim i maksimalno odmoriti i uživati u trudnoći.

Kako podnosite radni tempo s obzirom na trudnoću?

Prvih desetak tjedana trudnoće bilo je izrazito naporno zbog mučnima, koje su me doista iscrpile. No sad sam puno bolje i moram priznati da se najbolje osjećam dok sam na pozornici. To je valjda moja zona ugode i komfora, gdje sam u nekom svojem posebnom – da ne kažem najboljem – izdanju.

Iako se od djetinjstva bavite glazbom, vrata slave otvorio vam je glazbeni show “Hrvatski idol”. Kako danas gledate na to razdoblje svojeg života i karijeru u grupi Feminnem?

Na sve to gledam kao na normalan dio svojega glazbenog i životnog puta. Nikad nisam tražila put do slave jer slava nije moja motivacija. Oduvijek sam se htjela baviti glazbom i sigurna sam da bih došla do tog cilja i bez “Hrvatskog idola” jer na tome radim cijeli život. Čovjek uvijek nađe neki svoj put ako je dovoljno uporan i motiviran, no drago mi je što sam u tom trenutku u “Hrvatskom
idolu” prepoznala i iskoristila svoju priliku.

Jeste li danas u kontaktu s curama iz Feminnema? Vaša kolegica Pamela Ramljak prije nekoliko mjeseci također je postala mama...

Da, naravno. Moram priznati da sam jako ponosna na svoje cure jer su se ostvarile i kao majke, a to je ipak puno vrednije i važnije od bilo kakvoga poslovnog uspjeha.

Pretpostavljam da će vam biti teško odgovoriti na ovo pitanje, no zanima me koja vam je vaša pjesma najdraža i koju smatrate najvažnijom za svoju karijeru?

Pjesma “Tebe voljeti” bila mi je velika prekretnica, a svojim uspjehom potvrdila je ispravnost moje odluke da krenem u solo vode. Prvi sam je put otpjevala prije devet godina, a svaki put kad je izvodim, osjećam istu napetost.

Kako birate pjesme koje ćete snimiti? Određujete li sami svoj glazbeni put ili je sve rezultat timskog rada?

Pjesme biram prema trenutačnom stanju uma i srca. U jednom su mi trenutku prekipjele balade i krenula sam u nekom zabavnijem i veselijem tonu. No sada već osjećam kako je vrijeme za jednu pravu pjesmu za “rezanje žila”!

Na samostalnu karijeru odlučili ste se 2008. godine. Danas, s vremenskim odmakom, možete li reći je li lakše biti solo igrač na sceni?

Često mi postavljaju to pitanje u intervjuima, pa se uvijek ponavljam. Estradnu karijeru silom prilika započela sam kao članica ženskog trija i to je trajalo nepune četiri godine. Već 10 godina plivam u solo vodama, tako da se, usudila bih se reći, više i ne sjećam vremena i problema u bendu. Znam samo da se bolje osjećam kad sam sama svoj gazda i kad sama odgovaram za svoje odluke, uspone i padove.

Kakvu glazbu slušate privatno?

Moj je suprug kolekcionar gramofonskih ploča, tako da se doma sluša sve što je izašlo u vinilu. Od najstarijih albuma Princea i Davida Bowieja do najmodernijih albuma Daft Punka i Amy Winehouse.

 

Kada planirate otići na rodiljni dopust?

Polovinom studenoga, točnije za svoj rođendan. Tad se udaje moja sestra Marijana i mislim da ću tu uložiti svu snagu koja mi bude preostala, a nakon toga nastupe ću zaboraviti na nekih pola godine. Daj Bože da sve bude u redu s trudnoćom i porođajem te da naši skromni, ovozemaljski planovi nisu pretjerani.

S obzirom na sve što ste prošli u prvoj trudnoći, o čemu ste javno govorili, ipak ste se odlučili na drugo dijete. Tome je sigurno pridonijela i činjenica da ste i sami odrasli u velikoj obitelji...

Obitelj je najvažnija, temelj svakog čovjeka. Stres i strah koji sam prošla potkraj prve trudnoće držao me još dugo, no vjera i nada ipak su jače od svih strahova. Takav stav mogu zahvaliti i divnom primjeru moje majke, koja uza sve nedaće nije gubila vjeru. I danas je pravi blagdan kad se okupim sa svim svojim sestrama, što nije lako uza sve obaveze. To želim i svojoj Viti Mariji – da
dijeli život sa sestrom ili bratom.

Kako je vaša kći Vita reagirala na vijest da će dobiti brata ili sestricu?

Ona je apsolutno presretna; jedino joj smeta što mora čekati tako dugo da beba izađe.

Znate li spol djeteta i jeste li već razmišljali o imenima?

Nismo još saznali spol, a imenima se uglavnom bavi Vita. Sjećam se da su sve ideje o imenima pale u vodu onog trenutka kad sam prvi put ugledala svoju Vitu. Ona mi je svojim likom rekla kako će se zvati.

Kakvi su vam privatni planovi za ovo ljeto? Gdje će biti vaša ljetna baza?

Trenutačno se odmaram s mamom, sestrama i Vitom na Ugljanu, gdje sam nedavno otkrila predivnu oazu mira i ljepote. Nastavak slijedi u Hercegovini, u mojem rodnom Trebižatu, gdje se veselim danima uz rijeku na kojoj sam odrasla. Iz te ću baze putovati na nastupe, a većinom će to biti vjenčanja, na kojima radim sa svojim bendom i u čemu najviše uživam.

Komentara 3

SC
schwertransport
16:38 29.07.2017.

A tko je tata

Avatar 123456
123456
09:58 30.07.2017.

Mene stanje međunožja ove "dame" ne zanima!!

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
19:17 30.07.2017.

Kako sada zaspati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije