Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbudljiva uloga

Nova splitska carica A. Asanović sedam si je dana šivala togu

asanović (1)
Foto: Tino Jurić/Pxsell
1/9
11.08.2011.
u 21:00

– Proučavala sam život toga vremena, ali nisam uspjela nigdje naći Prisku, očito ju je car dobro skrivao. No, našla sam carevu sestru, pa sam neke stvari radila po njoj – kaže Anamarija.

Split je dobio novu caricu, mlada kreatorica Anamarija Asanović na “Dioklecijanovim noćima”, koje će početi 19. kolovoza i trajat će četiri dana, postat će Priska, supruga cara Dioklecijana. U ulozi carice zamijenila je misicu Katarinu Banić, a car Dioklecijan, već tradicionalno, bit će glumac Čedo Martinić.

Vježba mahanje

– Baš sam se uživjela u ulogu carice. Jedva čekam da ta manifestacija počne. Lijepo je biti carica svoga grada, već sada vježbam mahanje dok se vozim automobilom, pa me ljudi malo čudno gledaju. Lijepo je kad vam se život promijeni i postanete carica, makar na četiri dana. Imam muža, svoje vojnike, baš je odlično – priča nam Anamarija. Otkako je doznala da će biti carica, kći bivšeg nogometaša Aljoše Asanovića proučava povijest i priprema se.

Oklopi od 15 kilograma

– Proučavala sam život toga vremena, ali nisam uspjela nigdje naći Prisku, očito ju je car dobro skrivao. No, našla sam carevu sestru, pa sam neke stvari radila po njoj – kaže Anamarija. Kako i priliči modnoj dizajnerici, odjeću za “Dioklecijanove noći” sama je kreirala. Nije baš da su carice sam šile svoje toge, ali...

– Caričinu togu radila sam sedam dana. Tunika je od viskoze i svile, a toga je od poliestera koji lijepo pada. Ukupno je potrošeno četiri metra materijala, trebalo je sve to nabrati, da izgleda baš kao iz tog vremena – kazala je Anamarija.

Na Peristilu, dok su je fotografirali, izazvala je pomamu turista. Uz nju su, u oklopima teškim petnaest kilograma, bili Jure Šesnić i Vedran Vučinić iz udruge Dioklecijanova legija. Inače, “Dioklecijanove noći” imat će i humanitarni karakter. Prodavat će se lovorovi vijenci za spas života, za 17-godišnju Katarinu Gulin iz Šibenika koja je teško bolesna.

Komentara 11

Avatar sultan46
sultan46
13:04 12.08.2011.

a car Dioklecijan, već tradicionalno, bit će glumac Čedo Martinić...... Hehehhehe Dobroga cara nadjose,,vidi se po imenu,,cisti Hrvat....

BO
bomba
22:01 11.08.2011.

7 dana šivala togu. Pogledam slike i razmišljam u šta je provela 7 dana. 7x8 = 56 radnih sati pa imala je znači prekovremeni jer radni tjedan je 40 sati. Bilo bi zgoda da je ovu zavjesu dala onima štoto i šiju zavjese i bila bi gotova za pola dana. kroj je kao moja zavjesa u dnevnom boravku.

YO
yocko
21:49 12.08.2011.

biće mala, mustra još malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije