Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati o požaru:

Sto godina robije malo je za piromana

Foto: Pixsell
1/3
18.07.2017.
u 14:10

Na društvenim mrežama poznate osobe daju podršku svima koji su sinoć gasili požar u Splitu i okolici, a uputili su i poruku političarima i vlasti

Poznati glazbenici i glumci iz Splita, ali i njihovi poznati prijatelji, dali su podršku svim građanima Splita, vatrogascima i svima koji su jučer priskočili u pomoć i gasili požar u Splitu i okolici.

Poznati se pitaju i je li se ova situacija mogla riješiti uz pomoć susjeda i Europske unije. 

1/34

"Split!! Strašno!! Držimo fige da se obuzda... pratimo kroz noć... Jbt kako je došlo tako blizu? Pa šta nemamo susjede s kanaderima, ako se za naše nema jer nisi prioritet? Italiju? Alo, uprava, diži EU na noge, upregni vojsku, kakvi sastanci ujutro! Držite se, Dalmatinci", napisala je u svom postu na Facebooku voditeljica i pjevačica Ida Prester. 

 

 

Snimku dima u Podstrani na Instagramu je objavio pjevač Giuliano i napisao: "Na rubu svih snaga, gase već satima... #heroji #hrvatskavojska #hrvatskivatrogasci #hgss. Sto godina robije malo je za piromana."

 

 

Pjevačica Meri Cetinić zahvalila je hrabrim ljudima koji su gasili požare u Splitu, a poslala je i sljedeću poruku na Facebooku: "Dalmacija gori! Hoće li sabornici prekinut svoj dvomjesečni odmor i uključiti se u pomoć opožarenim područjima!?"

 

 

Voditeljica Marijana Batinić, uz fotografiju vatrogasaca koji iscrpljeni spavaju uz borovu šumu, napisala je: "Nema tih riječi kojima se može opisati ono što ste sinoć učinili za nas... Razapeti vatrogasci, Torcida, dobri ljudi i prijatelji iz cijele Hrvatske, hvala velika. Malo je reći da ste heroji", napisala je Marijana, a još sinoć i ona  je postavila slično pitanje kao Ida Prester.

"Nije mi jasno kad je to hitno?!? Kad ćemo početi koristiti EU mehanizme obrane od požara?!? Kad nam izgori cijela Dalmacija?!?"

 

 

 

Komentara 8

Avatar ivo587
ivo587
14:39 18.07.2017.

"creme de la creme" balkana daju "bitna" mišljenja za koje ne zna niko izvan balkana i koje prenose "naši" mediji kao "opnion makere"

EL
EldersRealm
14:39 18.07.2017.

Jako su pametne... da zovemo kanadere iz Italije da skula s nasima sjede na aerodromu i cekaju da bura stane? A za to vrijeme izgore i Portugal i Italija gdje mogu gasiti jer nije orkanska bura. Da su kanaderi mogli gasiti, onda bi nasi obuzdali pozar i nije bilo potrebe zvati pomoc. Kad se slegnu emocije i pocne logicno razmisljati, vidjeti ce se da je koordinacija bila na visokom nivou a ako je falilo vatrogasne opreme na tlu, e onda tu ima materijala za prozivke. Ali nemojmo se zavaravati, ovi pozari ne bi ni buknuli da se odrzavaju sume i dalekovodi i da se uvedu posmatracnice i ophodnje za hvatanje piromana. HEP ima dobit u milijardama a ispod dalekovoda nisu raskrcili makiju? Hr Sume sijeku ekonomski isplativo, a ne krce zarasle sume i ne brinu o pozarnim putevima? Pa ciji je to posao?

Avatar jocker-3
jocker-3
14:41 18.07.2017.

Piromani su isti oni koji su nacrtali "svastiku" na Poljudu,to je isti onaj ološ koji je protiv svega u Hrvatskoj,bili to političari,sportaši ili bilo tko,oni jednostavno sve uništavaju,a sud ih oslobađa od bilo kakve kazne....vjerojatno su nečiji plaćenici....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije