Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA EKSKLUZIVA GRADA

Spektakl u centru: Zagreb će danas svijetu pokazati nešto što nikad prije nije viđeno...

utrka legendi kod Manduševca
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
04.01.2017.
u 10:10

– Ako se ovo pokaže privlačno za naše građane, mogli bismo mi još svašta napraviti – kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Organizatori Snježne kraljice i Grad Zagreb ponudit će danas svojim sugrađanima veliku ekskluzivu. Na jednom mjestu, i to na potezu od Katedrale do Manduševca, moći će vidjeti čak 18 ukupnih pobjednika Svjetskog skijaškog kupa. A među njima i dvoje hrvatskih osvajača najcjenjenijeg trofeja u svjetskom skijanju, Velikog kristalnog globusa. I dok je njegova sestra Janica davno pospremila pancerice, Ivica Kostelić još uvijek vozi, a vozit će i sutra na Sljemenu, no to ga neće spriječiti, baš kao i Marcela Hirschera, da se spusti i od Kaptola do Manduševca.

Današnji program je takav da će se prvih 15 slalomaša svijeta spustiti od Katedrale do Manduševca i da će u cilju, a ne na pozornici, biti izvlačenje brojeva. Nakon toga uslijedit će defile predstavnika svih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa od 1967. do 2017., a potom i utrka legendi od 19.45 do 20.45. Inače, oko lokacije te revijalne utrke, bilo je i ideja da se ona vozi i od Markova trga, kroz Kamenita vrata pa do Jelačićeva placa.

– Ako se ovo pokaže privlačno za naše građane, mogli bismo mi još svašta napraviti – kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ponosan što je Zagreb grad u Europi na čijim se ulicama događa skijanje.

Poput Bandića, skijaškoj ekshibiciji u središtu grada raduje se i naša bivša reprezentativka Ana Jelušić:

– Jako se tome veselim, već smo ovom utrkom doveli skijanje bliže gradu, ali dovesti skijanje u sam centar glavnog grada je nešto posve novo. To će biti jako dobra zabava jer će kroz tu revijalnu utrku ljudi vidjeti kako se skijanje razvijalo u 50 godina.

I doista, sudionici su zamoljeni da se na stazi pojave s autentičnom opremom iz svoga doba, u kombinezonu u kakvom su vozili, sa skijama i štapovima kakvi su se tada koristili. Nadamo se da će se oko toga doista potruditi, posebice oni stariji sudionici kao Jean Claude Killy, Karl Schranz, Annemarie Moser-Proll, Lise-Marie Morerod ali i Marc Girardelli, Pernilla Wiberg...

Spomenuta staza duga je 165 metara, široka osam (gore) i deset i pol (dolje) metara, zasuta je s po 50 centimetara snijega, pa će to sljedećih dana biti prizorište za zagrebačke klince, posebice za one koji žele naučiti skijati.

Komentara 71

RA
ravdro
11:04 04.01.2017.

Ovo je veća atrakcija turistička nego sama utrka na Sljemenu, a i brojke su na strani Zagreba! Prijenos ove utrke koja slavi 50 godina FIS Svjetskog kupa prenose televizijske postaje ORF iz Austrije, SRF iz Švicarske, SVT iz Švedske, Eurosport, a uživo će emitirati čak i britanski BBC te J sports iz Japana. Pa to je besplatna reklama Zagreba za sljedećih 5 godina. Utrka na Sljemenu nije skupa kao i sva događanja oko nje u odnosu na reklamu koju šaljemo u svijet i zbog koje nam turisti dolaze. Zagreb je samo u 2016. zaradio od turizma 300 milijuna € odnosno preko 2 milijarde kuna i ostvario rekordnih 2 milijuna noćenja. Zagreb je bolji po turističkim brojkama od Beograda, a i Ljubljane te Sarajeva koji su daleko iza Zagreba po broju noćenja. Zagreb najposjećenija destinacija u Hrvatskoj, u prosincu. Zagreb postaje najjača turistička destinacija u Hrvatskoj i regiji, neki to očito ne shvaćaju kada pljuju i ismijavaju ovakve stvari. Ismijavali su pojedinci i ledeni park na Tomislavcu prošle godine, a prema anketama, najviše turisti upravo tu atrakciju navode kao najčarobniji i najromantičniji dio Adventa u Zagrebu zbog kojeg svima preporučuju Advent u Zagrebu 2017. godine.

Avatar Y-urica
Y-urica
10:51 04.01.2017.

Čitam već par dana kako nekolicina po ovom događaju pljuje ,kako ga omalovažava.Tvrde da je ovo glupost,promašaj,bačen novac. Ti isti dušebrižnici bi oduševljeno aplaudirali ,divili se i na sva zvona hvalili da se to događa u Rimu,Beču,Berlinu...Parizu.Jako lako omalovažavamo svojee i uzdižemo i hvalimo tuđe,a realno gledajući prizali t oneki ili ne ovo je ipak spektakl i Zagreb je kao grad uvijek bio u Europi prepoznatljiv i svoj.

Avatar alien79
alien79
10:23 04.01.2017.

Indexovci na aparatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije